Νίκος Χαρδαλιάς: Υποχρεωτική τηλεργασία για το 40% των εργαζομένων – Τέλος οι συναυλίες
Κοινωνία

Νίκος Χαρδαλιάς: Υποχρεωτική τηλεργασία για το 40% των εργαζομένων – Τέλος οι συναυλίες

Νίκος Χαρδαλιάς: Υποχρεωτική τηλεργασία για το 40% των εργαζομένων – Τέλος οι συναυλίες

Όλα τα πρόσθετα μέτρα για την Αττική

Νέα μέτρα ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού στην Αττική ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Νωρίτερα το πρωί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εξηγήσει ότι μετά από εισήγηση της Επιτροπής τα ήδη ισχύοντα μέτρα πρόκειται να επεκταθούν με σκοπό την πρόληψη της έξαρσης της πανδημίας.

Ο καθ΄ύλην υφυπουργός χαρακτήρισε την Αττική περιοχή μετρίου προς υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου τονίζοντας ότι η αυξητική τάση των κρουσμάτων χρήζει άμεσης δράσης για να μην ξεφύγει ο έλεγχος.

Ως εκ τούτου, από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου και ως τις 4 Οκτωβρίου τίθενται σε ισχύ τα εξής μέτρα:

– Ανώτατο όριο 9 ατόμων για συναθροίσεις σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους.
– Αναστέλλονται συναυλίες σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους.
– Αναστέλλονται προβολές σε κλειστούς κινηματογράφους.
– Ανώτατο όριο 20 άτομα σε γάμους, βαφτίσεις και κηδείες.
– Πολίτες ευπαθών ομάδων ή ηλικίας 65 ετών και άνω συστήνεται για τις επόμενες 14 ημέρες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες και πάντα τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας.

– Διαμονή ασυμπτωματικών ατόμων ευπαθών ομάδων π.χ. μετανάστες σε ξενοδοχεία καραντίνας.

Δεδομένου ότι παρατηρήθηκαν αυξημένα ποσοστά μολύνσεων στους εργασιακούς χώρους του ιδιωτικού τομέα εφαρμόζονται τα εξής μέτρα:

– Υποχρεωτική τηλεργασία στο 40% για τους εργαζόμενους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που εκτελούν εργασίες γραφείου ή εργασίες που μπορούν να διευθετηθούν εξ αποστάσεως.

– Μετακινήσεις προς και από την εργασία σε 3 κύματα για τον δημόσιο τομέα. Στις 07:00, στις 08:00 και στις 9:00 το πρωί.
– Ευελιξία ωραρίου κατά την προσέλευση και αποχώρηση εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα σε τέσσερα κύματα. Εντός διώρου από την έναρξη και λήξη του ωραρίου εργασίας.
– Σαρωτικοί έλεγχοι και κυρώσεις σε εργοδότες και εργαζομένους που δεν τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας.
– Εκτεταμένοι έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ σε χώρους εργασίας και συναθροίσεων σε επιβαρυμένες περιοχές της Αττικής και σε υπηρεσίες του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα (ΜΜΜ, νοσοκομεία, σχολεία).

https://streamable.com/cdhkud