Ο καιρός της Τρίτης: Πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές καταιγίδες
Κοινωνία

Ο καιρός της Τρίτης: Πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές καταιγίδες

Ο καιρός της Τρίτης: Πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές καταιγίδες

Ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο

Βροχές και καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα κυρίως στο στα νότια. Ενισχυμένοι βοριάδες με εντάσεις έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020 βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά περιόδους στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο, σε ηπειρωτικές περιοχές από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα θα είναι σημαντικότερα στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τα ανατολικά παράκτια τμήματα της Θεσσαλίας και την Εύβοια.

Πού θα κυμανθεί η θερμοκρασία;

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 21, στην Ήπειρο από 6 έως 23 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 22, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 23, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 23 βαθμούς, και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 7μποφόρ τοπικά. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα στραφούν πρόσκαιρα σε βορειοδυτικούς με ίδιες εντάσεις.

Νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού, πιθανότητα τοπικών όμβρων ή πρόσκαιρων ασθενών βροχών κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ στα χερσαία τμήματα και στο Σαρωνικό και 6-7 μποφόρ στα ανατολικά παράκτια τμήματα και το Νότιο Ευβοϊκό. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr