Παλαιό Φάληρο: Ταυτοποιήθηκε ο βιαστής – Εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης γιατί διέφυγε στην Αλβανία
Κοινωνία

Παλαιό Φάληρο: Ταυτοποιήθηκε ο βιαστής – Εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης γιατί διέφυγε στην Αλβανία

Παλαιό Φάληρο: Ταυτοποιήθηκε ο βιαστής – Εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης γιατί διέφυγε στην Αλβανία

Ταυτοποιήθηκε ο «δράκος» του Παλαιού Φαλήρου που βίασε την 34χρονη στην στάση λεωφορείου και που επιχείρησε να βιάσει ακόμη μία γυναίκα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, πρόκειται για άντρα 45 ετών από την Αλβανία που έμενε με τη μητέρα του.

Ο βιαστής έχει διαφύγει για την Αλβανία και αναμένεται να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Οι κάμερες ασφαλείας και η περιγραφή η 34χρονης βοήθησαν τις αρχές ώστε να εντοπίσουν τον δράση.

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπό την απειλή μαχαιριού ο επικίνδυνος άντρας μπήκε στο αμάξι μίας γυναίκας έχοντας σκοπό να την οδηγήσει σε απόμερο μέρος για να τη βιάσει.

Στην τελευταία ωστόσο στροφή, η γυναίκα έκανε ότι δεν άκουσε την εντολή του δράστη και συνέχισε την πορεία της, βγαίνοντας στη λεωφόρο Αμφιθέας.

Με απόλυτη ψυχραιμία η 24χρονη σταμάτησε μπροστά από ένα κατάστημα που ήταν ανοιχτό, κατέβασε τα παράθυρα του αυτοκινήτου και άρχισε να καλεί σε βοήθεια.

Πελάτες του μαγαζιού, αλλά και το προσωπικό, έτρεξαν να τη βοηθήσουν, ενώ την ώρα που η νεαρή κοπέλα έβαλε τις φωνές, ο δράστης κατέβηκε από το αυτοκίνητο και τρέχοντας κατάφερε να ξεφύγει.

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ

Ταυτοποιήθηκε 45χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για δύο υποθέσεις βιασμών (απόπειρα και τετελεσμένη) που διαπράχθηκαν πρώτες πρωινές ώρες της 23 Οκτωβρίου 2022 στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου

Μετά από ενδελεχή έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία έχει επιληφθεί προανακριτικά δύο υποθέσεων βιασμών (απόπειρα και τετελεσμένη) σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών, που διαπράχθηκαν πρώτες πρωινές ώρες της 23-10-2022 στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του φερόμενου ως δράστη των ανωτέρω αξιόποινων πράξεων.

Σε βάρος του 45χρονου αλλοδαπού σχηματίστηκε δικογραφία για βιασμό τετελεσμένο και σε απόπειρα, με χρήση βίας, απειλή όπλου και αρπαγή.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεχίζονται.