Παραμονή Χριστουγέννων: Τα… έψαλλαν στην πολιτειακή και θρησκευτική ηγεσία
Κοινωνία

Παραμονή Χριστουγέννων: Τα… έψαλλαν στην πολιτειακή και θρησκευτική ηγεσία

Παραμονή Χριστουγέννων: Τα… έψαλλαν στην πολιτειακή και θρησκευτική ηγεσία

Ποιοι είπαν κάλαντα στον πρωθυπουργό, τον ΠτΔ, στον Αρχιεπίσκοπο;

Ημέρα γεμάτη κάλαντα η σημερινή και για την πολιτική, πολιτειακή και θρησκευτική ηγεσία.

Από τον Πρόεδρο μέχρι τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης όλοι δέχτηκαν επισκέψεις από παιδιά και συλλόγους.

Κάλαντα από την Προεδρική Φρουρά

Ο Προκόπης Παυλόπουλος άκουσε τα πρώτα κάλαντα από την Μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία τον περίμενε έξω από το γραφείο του, και αμέσως μετά από τα στελέχη της Προεδρικής Φρουράς στην Μεγάλη Αίθουσα Διαπιστευτηρίων του Προεδρικού Μεγάρου.

Ακολούθησαν κάλαντα και ευχές από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων, Το Χαμόγελο του Παιδιού, τον Πολιτιστικό Επιμορφωτικό Σύλλογο Φερών «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», το Ειδικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Λυκόβρυσης-Πεύκης, τον Λαογραφικό Σύλλογο Άρτας «ΚΩΣΤΗΛΑΤΑ», τον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο «ΚΡΗΤΕΣ», την Παιδική Χορωδία της Αστυνομίας, το Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Ψυχικού, τον Σύλλογο Φίλων Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Μεγάρων, το Σώμα Προσκόπων και τέλος τον Σύλλογο Συνδρόμου DOWN Ελλάδος.

Τσολιαδάκια και παραδοσιακά κάλαντα στον Αρχιεπίσκοπο

Παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια έψαλαν σήμερα στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, μαθητές και μέλη από χορωδίες φορέων και συλλόγων.

Συγκεκριμένα, έψαλαν τα κάλαντα από το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η χορωδία του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων, η Πολιτιστική Ομάδα Καστελόριζου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμμοχώστου Κύπρου «Ρωμηοσύνη», τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού «Βαφειαδάκειο», η Σχολή Λαμπίρη, το Νηπιαγωγείο Σαλαμίνας «Ο Μικρός Ευριπίδης», οι μαθητές της Ιονίου Σχολής, το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με παιδιά από το Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας, η χορωδία της Ριζαρείου Σχολής και η χορωδία του Λιμενικού Σώματος.

Και κρητικά κάλαντα στον πρωθυπουργό

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από όλη την Ελλάδα άκουσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Tην αρχή έκαναν τα παιδιά του Πανελληνίου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ», ο οποίος προσφέρει σπουδαίο έργο και στηρίζει παιδιά, εφήβους και ενήλικες με αυτισμό και νοητική αναπηρία, με στόχο την ψυχοκοινωνική εξέλιξη και την πλήρη ένταξή τους σε μία κοινωνία ίσων ευκαιριών.

https://streamable.com/gdn1o

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός μαζί με τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη υποδέχτηκαν τον Σύλλογο Ασηγωνιωτών «Παύλος Γύπαρης» και την Ένωση Κρητών «Άγιος Ανδρέας Κρήτης».

https://streamable.com/7kvij

Ένας μικρός βρακοφόρος Κρητικός, ο οποίος θέλησε να πει δύο μαντινάδες, θύμισε στον πρωθυπουργό ότι τον είχε συναντήσει πέρυσι τέτοια μέρα: «Πέρυσι σου είπα μια μαντινάδα και βγήκες πρωθυπουργός, δηλαδή σου έφερα τύχη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

https://streamable.com/y1vge

https://streamable.com/dv1p5

https://streamable.com/q03qq

«Μας φέρατε γούρι πέρυσι, να μας φέρετε και φέτος», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στα μέλη των συλλόγων που ταξίδεψαν από την Κρήτη για να του πουν τα κάλαντα και τους ευχήθηκε χρόνια πολλά.

Τα παλαιστινιακά κάλαντα του Αλέξη Τσίπρα

Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα είπαν σήμερα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, παιδιά από το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο και από την Παλιαστινιακή Παροικία της Ελλάδας. Μία πιο παραδοσιακή νότα έδωσε η Ομοσπονδία Μουργκάνας Θεσπρωτίας που τραγούδησε και χόρεψε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κουμουνδούρου.

Παρούσα φυσικά και η Μπέτυ Μπαζιάνα που ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τους μικρούς “τραγουδιστές”.