Πάσχα: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μέχρι και την Πρωτομαγιά;
Κοινωνία

Πάσχα: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μέχρι και την Πρωτομαγιά;

Πάσχα: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μέχρι και την Πρωτομαγιά;

Αλλαγές, τροποποιήσεις, αλλά και ματαιώσεις δρομολογίων θα σημειωθούν στο πρόγραμμα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για τις επόμενες ημέρες του Πάσχα και έως την Πρωτομαγιά.

Η κυκλοφορία των λεωφορείων και των τρόλεϊ

Συγκεκριμένα, αύριο, τα λεωφορεία και τρόλεϊ θα κινηθούν με πρόγραμμα Σαββάτου. Το Μεγάλο Σάββατο, τα λεωφορεία και τρόλεϊ με πρόγραμμα Κυριακής. Θα αποσυρθούν νωρίτερα ώστε να βρίσκονται στα αμαξοστάσια στις 23:00. Την Κυριακή, αλλά και τη Δευτέρα του Πάσχα, τα λεωφορεία με πρόγραμμα Κυριακής και τα τρόλεϊ με ειδικό πρόγραμμα Κυριακής.

Την Τρίτη του Πάσχα, και λεωφορεία και τρόλεϊ με ειδικό πρόγραμμα Σαββάτου. Την Πρωτομαγιά δεν θα κινηθούν ούτε τα λεωφορεία ούτε τα τρόλεϊ λόγω απεργίας που έχουν εξαγγείλει τα Σωματεία Εργαζομένων.

Χωρίς τρένα και ηλεκτρικό την Πρωτομαγιά

Ήδη, οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία για την Τετάρτη, 1 Μαΐου. Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκονται και εκείνοι στον εθνικό σιδηρόδρομο.

Ειδικότερα, κανένα σιδηροδρομικό δρομολόγιο δεν θα πραγματοποιηθεί την ημέρα της Πρωτομαγιάς λόγω της απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ). Επιπλέον, όπως ενημερώνει το επιβατικό κοινό η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., λόγω της απεργίας της ΠΟΣ, θα ματαιωθούν τα βραδινά δρομολόγια της Τρίτης 30/04/2019 στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη, που έχουν ώρα αναχώρησης τα μεσάνυχτα). Οι βραδινές αμαξοστοιχίες 600 και 601 από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, μεσάνυχτα Τετάρτης προς Πέμπτη), θα κυκλοφορήσουν κανονικά μετά τη λήξη της απεργίας.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ