Πρόεδρος Ρομά Θεσσαλίας: “Οι νέοι δεν πιστεύουν ότι υπάρχει κορονοϊός…”
Κοινωνία

Πρόεδρος Ρομά Θεσσαλίας: “Οι νέοι δεν πιστεύουν ότι υπάρχει κορονοϊός…”

Πρόεδρος Ρομά Θεσσαλίας: “Οι νέοι δεν πιστεύουν ότι υπάρχει κορονοϊός…”

Πώς αντιμετωπίζουν οι Ρομά την πανδημία;

Ο πρόεδρος των Ρομά Θεσσαλίας, Νίκος Παϊτέρης, εμφανίστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τη Ρίτα Μπιτζόγλη και σχολίασε τα έκρυθμα γεγονότα που έλαβαν χώρα σήμερα το πρωί στη Λάρισα.

Όπως είπε, η κατάσταση το τελευταίο διάστημα δεν ήταν ομαλή, καθώς μια αρκετά μεγάλη μερίδα νεαρών Ρομά, εξαιτίας της παραπληροφορήσης που επικρατεί στους κύκλους της, δεν έχει πειστεί ακόμα για την ύπαρξη της πανδημίας και θεωρεί πως είναι ένα σχέδιο για να περιοριστούν.

“Υπάρχουν νέοι που δεν το πιστεύουν ότι υπάρχει κορονοϊός. Είναι μια ομάδα που ξεσηκώθηκε που μας έχουν εγκλωβισμένους λόγω του κορονοϊού ενώ αυτοί οι άνθρωποι είναι μαθημένοι να είναι ελεύθεροι μια ζωή και όχι εγκλωβισμένοι”.

“Νέοι από 30 χρονών και κάτω έχουν παραπληροφόρηση. Ο ένας παραπληροφορεί τον άλλον”, πρόσθεσε.

Παράλληλα, τόνισε πως αυτή η πεποίθηση δεν συναντάται στην πλειοψηφία, καθώς οι περισσότεροι δείχνουν κατανόηση και βοηθούν τις προσπάθειες για την αναχαίτιση της επιδημίας.

“Υπάρχουν και οι  ανεγκέφαλοι, αυτοί οι άπιστοι που λέμε εμείς. Κι αυτούς θα τους συμμαζέψουμε μέρα με τη μέρα. Ήταν ένα απρόοπτο. Ένα ατυχές συμβάν”, δήλωσε.

Οι προσπάθειες του ίδιου και των αρμόδιων πρόκειται να ενταθούν, όπως υπογράμμισε στο τέλος, για να μπορέσουν να ευαισθητοποιηθούν όλοι ανεξαιρέτως οι Ρομά σχετικά με την αναγκαιότητα των μέτρων πρόληψης ενάντια στον κορονοϊό.

https://streamable.com/ei2rqd