Προφυλακιστέος ο 44χρονος καθηγητής – «Δεν είχα σχέση με τη μαθήτρια από πέρυσι»
Κοινωνία

Προφυλακιστέος ο 44χρονος καθηγητής – «Δεν είχα σχέση με τη μαθήτρια από πέρυσι»

Προφυλακιστέος ο 44χρονος καθηγητής – «Δεν είχα σχέση με τη μαθήτρια από πέρυσι»

Δήλωσε μετάνοια και ανέλαβε όλη την ευθύνη

Στην φυλακή οδηγείται ο 44χρόνος καθηγητής σε σχολείο της Ηλιούπολης, μετά την απολογία του για την κατηγορία της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση, που απαγγέλθηκε εναντίον του μετά από καταγγελία μητέρας ανήλικης μαθήτριας του.

Ο κατηγορούμενος ενώπιον της ανακρίτριας φέρεται να ισχυρίστηκε πως η σχέση του με την μαθήτρια του έγινε πιο στενή από τον περασμένο Φεβρουάριο, όποτε το κορίτσι είχε κλείσει τα 15 χρόνια του και ότι νωρίτερα η σχέση τους ήταν αποκλειστικά δασκάλου-μαθητή. Φέρεται επίσης να υποστηρίζει πως ό,τι συνέβη, έγινε μόνο μία φορά και να δήλωσε μετάνοια.

«Δεν είχα σχέση με τη μαθήτρια από πέρυσι όπως γράφεται και ακούγεται τις τελευταίες μέρες. Δεν την διαχώριζα από τους υπόλοιπους μαθητές στην τάξη. Πάντα πρόσεχα να κάνω σωστά τη δουλειά μου και ποτέ δεν είχα δώσει δικαιώματα στο σχολείο» φέρεται να είπε.

Ο καθηγητής εξέφρασε στην δικαστική λειτουργό την συντριβή του για το κακό που, όπως φέρεται να είπε, έκανε σε δύο οικογένειες, την δική του και της μαθήτριας και δήλωσε πως αναλαμβάνει όλη την ευθύνη για την υπόθεση.

Ο καθηγητής, πατέρας δύο παιδιών, μένει στην Αργυρούπολη και διορίστηκε στο γυμνάσιο της Ηλιούπολης πριν από δύο χρόνια. Οι ψίθυροι για εκείνον άρχισαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς. Δυστυχώς όμως κανείς δεν αντέδρασε έγκαιρα.

Σύμφωνα με το Live News, η ανήλικη μαθήτρια βρίσκεται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση. Γονείς, συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές προσπαθούν να προστατέψουν το παιδί που πλέον βρίσκεται κλεισμένο στον εαυτό του.

https://streamable.com/omxvwq

Τι είπε ο δικηγόρος του καθηγητή;

Ο δικηγόρος του, Λουκάς Σπαρτιώτης, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ανέφερε αρχικά ότι δεν έχει «τεράστια σημασία η διαφορά των 14 και των 15 ετών, με τον νέο ποινικό κώδικα που θα εφαρμοστεί στην συγκεκριμένη υπόθεση».

Εν συνεχεία, δεδομένου ότι η ανάκριση συνεχίζεται ακόμα, παρακάλεσε λόγω και της φύσης του αδικήματος να είναι άπαντες πολλοί προσεκτικοί: «Οποιαδήποτε στοιχεία χωρίς αποδείξεις να μην γίνουν γνωστά, κινδυνεύουμε να στιγματιστούν δύο οικογένειες».

«Δεν έχει αποδεχθεί την κατηγορία έτσι όπως του έχει αποδοθεί. Ομολόγησε κάτι το οποίο έχει συμβεί. Έδωσε τις δικές του αιτιάσεις και εξηγήσεις. Ακόμα βρισκόμαστε στα πλαίσια της ανάκρισης, αναμένουμε την πορεία της ανάκρισης».