Στην “κατάψυξη” η Βόρεια Ελλάδα – Πού σημειώθηκαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες;
Κοινωνία

Στην “κατάψυξη” η Βόρεια Ελλάδα – Πού σημειώθηκαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες;

Στην “κατάψυξη” η Βόρεια Ελλάδα – Πού σημειώθηκαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες;

Η "Ζηνοβία" έφερε χιόνι

Στην “κατάψυξη” μπήκε η χώρα με την έλευση της “Ζηνοβίας” αφού σε πολλές περιοχές σημειώθηκαν πολύ χαμηλές, αρνητικές θερμοκρασίες το πρωί της Κυριακής, ιδίως στο Βορρά.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στο Ανήλιο Μετσόβου (-10,1 βαθμοί Κελσίου), στον Άγιο Παύλο Ημαθίας (-8,6), στην Κοιλάδα Κοζάνης (-7,1), στο Πληκάτι Ιωαννίνων (-6,9), στο Νευροκόπι (-6,8) και στο Παρανέστι Δράμας (-6,6 βαθμοί).

Σε σταθμούς που λειτουργούν σε χιονοδρομικά κέντρα και σε ορεινά καταφύγια, ο υδράργυρος έπεσε αρκετά χαμηλότερα, όπως στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν (-13,3 βαθμοί), στο Σέλι (-11,1 βαθμοί) και στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού στα 1.950 μέτρα (-9,4 βαθμοί).

Η “Ζηνοβία” σώζει το… γόητρο του χειμώνα!

Πολύ χαμηλό για την εποχή ήταν το ποσοστό χιονοκάλυψης στην Ελλάδα πριν την έλευση της κακοκαιρίας. Στις 27 Δεκεμβρίου ήταν μόλις 3%, ενώ την τελευταία 15ετία ο μέσος όρος του ποσοστού χιονοκάλυψης για την ίδια ημερομηνία στη χώρα μας ανέρχεται στο 8%.

Τις επόμενες ημέρες πάντως και μέχρι το τέλος του χρόνου, χάρη στη «Ζηνοβία», η χιονοκάλυψη στη χώρα μας αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά. Ήδη υπάρχει τάση σημαντικής αύξησης του ποσοστού χιονοκάλυψης κατά τις τελευταίες ημέρες του Δεκεμβρίου.