Τροχαίο στη Βουλή: Κατέθεσε ο διανομέας – Αναζητούνται και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες
Κοινωνία

Τροχαίο στη Βουλή: Κατέθεσε ο διανομέας – Αναζητούνται και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες

Τροχαίο στη Βουλή: Κατέθεσε ο διανομέας – Αναζητούνται και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες

Έρευνα και για το φραστικό επεισόδιο τροχονόμου με τον μάρτυρα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ελληνικής αστυνομίας, Θεόδωρο Χρονόπουλο, κατέθεσε ο διανομέας που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του τραγικού τροχαίου που οδήγησε στον βαρύτατο τραυματισμό του 23χρονου Ιάσονα έξω από τη Βουλή από όχημα της προσωπικής φρουράς της Ντόρας Μπακογιάννη.

Θυμίζουμε ότι η βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στο περιστατικό εκφράζοντας με ανάρτησή της στο Facebook τη βαθιά της θλίψη για τον άτυχο νέο, ο οποίος όπως αποκάλυψε η αδελφή του κατέληξε κλινικά νεκρός.

Ο κ. Χρονόπουλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα» καταδίκασε στη συνέχεια τη συμπεριφορά του τροχονόμου απέναντι στον διανομέα, ο οποίος άρχισε να φωνάζει στον διανομέα να εξαφανιστεί από το σημείο, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος στις αρχές.

Κατέθεσε ο διανομέας που ήταν μάρτυρας του αιματηρού τροχαίου στη Βουλή και με τον οποίο υπήρξε φραστικό επεισόδιο με τον τροχονόμο. Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Θεόδωρος Χρονόπουλος.

«Σίγουρα δεν αποτυπώνει καλή εικόνα για τη συμπεριφορά του συναδέλφου μου. Όμως υπάρχουν το τελευταίο διάστημα σειρά υποθέσεων οι οποίες ελέγχονται, υπάρχουν ιδιαίτερα ισχυροί εσωτερικοί μηχανισμοί ελέγχου στην αστυνομία και είναι αυστηροί απέναντι σε συμπεριφορές συναδέλφων που δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους πολίτες. Θα κινητοποιηθεί η διαδικασία και για αυτό το συμβάν. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση συγκάλυψης σε τέτοιου είδους θέματα», δήλωσε.

Οι αρχές αναζητούν και άλλους αυτόπτες μάρτυρες ανάμεσά τους και τον οδηγό ταξί που ήταν «παρών» στα γεγονότα.

Ακόμη, έγινε γνωστό ότι ερευνάται το βιντεοληπτικό υλικό από τις πέριξ κάμερες ενώ πραγματοποιήθηκε αιμοληψία του αστυνομικού που οδηγούσε.