Στέφανος Τσιτσιπάς: Κατέκτησε το Next Gen στο Μιλάνο
Κοινωνία

Στέφανος Τσιτσιπάς: Κατέκτησε το Next Gen στο Μιλάνο

Στέφανος Τσιτσιπάς: Κατέκτησε το Next Gen στο Μιλάνο

Άλλη μια διάκριση για τον Έλληνα τενίστα, στο Next Gen του ΜΙλάνο. Ο 20χρονος τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 3-1 σετ, του Αυστραλού Άλεξ Ντε Μινόρ στον τελικό. Η νίκη του αυτή θα βάλει στο λογαριασμό του 407.000 δολάρια.

Στον τελευταίο του αγώνα για το 2018, ο Έλληνας αθλητής ήταν ασταμάτητος, έχοντας 22 winners, 15 αβίαστα λάθη, 10 άσους, ενώ κέρδισε τους 40 από τους 52 πόντους στα πρώτα του σερβίς.

Χρειάστηκε μόλις 1 ώρα και 40 λεπτά για να επιβληθεί του Αυστραλού και να κλείσει πανηγυρικά το 2018.

Το απόγευμα της Κυριακής, ο τενίστας ανάρτησε μια φωτογραφία από το τουρνουά και σημείωσε: “Όσο μεγαλύτερο είναι το εμπόδιο, τόσο πιο μεγάλη η δόξα για να το ξεπεράσει κανείς”.

https://www.instagram.com/p/BqCgLOrnlEg/

Ο καλύτερος τενίστας στην ιστορία της χώρας

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου 1998 και είναι ο μόνος Έλληνας που έχει μπει στους 100 καλύτερους τενίστες και ο πρώτος (και μέχρι σήμερα ο μοναδικός) που κατέκτησε τίτλο Grand Slam της περιόδου Open στην κατηγορία εφήβων (Junior). Συγκεκριμένα, κατέκτησε το διπλό του Wimbledon αγοριών το 2016, με συμπαίκτη τον Εσθονό Κένεθ Ράισμα. Έχει κερδίσει συνολικά πέντε τίτλους ITF singles Futures καθώς και έξι ITF τίτλους Futures στο διπλό.

Είναι γιος του Απόστολου Τσιτσιπά, από το Προάστιο Καρδίτσας και Ρωσίδας Τζούλια Αποστόλη, πρώην επαγγελματία τενίστριας. Ο παππούς του, Σεργκέι Σάλνικοφ, ήταν Ρώσος ποδοσφαιριστής και μάνατζερ.

Τον Αύγουστο του 2018 ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να νικήσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς, και τον Κέβιν Άντερσον και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του, στον τελικό του Rogers Cup, στο Τορόντο.