Βουλή: Πότε κλείνει για τις γιορτές των Χριστουγέννων
Κοινωνία

Βουλή: Πότε κλείνει για τις γιορτές των Χριστουγέννων

Βουλή: Πότε κλείνει για τις γιορτές των Χριστουγέννων

Κοινοβουλευτικά πυκνό ήταν και είναι το τελευταίο διάστημα, μιας και, στο φινάλε του χρόνου, η δραστηριότητα στη Βουλή είναι συνεχής: είτε με τις τροπολογίες για τα «θετικά μέτρα» που έφερε η κυβέρνηση και στα οποία απέδωσε ιδιαίτερη σημασία ο πρωθυπουργός, είτε σε ό,τι αφορά τα πορίσματα που εκδίδει η Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία αναφορικά με σωρεία υποθέσεων (Ερρίκος Ντυνάν, φάρμακο, ΚΕΕΛΠΝΟ, αρθροσκοπήσεις), ο κοινοβουλευτικός φόρτος εργασίας είναι σημαντικός.

Πότε κλείνει για Χριστούγεννα η Βουλή;

Η Βουλή, όμως, αναμένεται να κατεβάσει ρολά για τα Χριστούγεννα στις 21 Δεκεμβρίου. Τελευταίο μεγάλο αντικείμενο συζήτησης θα είναι ο προϋπολογισμός, ο οποίος έχει κατατεθεί εδώ και λίγες εβδομάδες και αναμένεται να ψηφιστεί την Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου. Φυσικά, τις επόμενες εβδομάδες θα λειτουργεί κανονικά και η Επιτροπή που έχει συσταθεί για τον καθορισμό των προς αναθεώρηση άρθρων του Συντάγματος.

Επιστροφή μαζί με τους μαθητές

Όπως είναι σαφές, η Βουλή θα παραμείνει κλειστή για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ενώ αναμένεται να ανοίξει ξανά από τις 7 Ιανουαρίου και μετά. Και, φυσικά, το νέο έτος θα μπει με σημαντικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες, όπως οι δύο ψηφοφορίες για τον καθορισμό των προς αναθεώρηση άρθρων του Συντάγματος, αλλά και η Συμφωνία των Πρεσπών που λέγεται ότι μπορεί να εισαχθεί εντός του Ιανουαρίου προς ψήφιση, εφόσον η πλευρά της πΓΔΜ επισπεύδει τις διαδικασίες αναθεώρησης του Συντάγματος εκεί.