Χάος στην Αττική Οδό: Άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία με ακινητοποιημένους οδηγούς από το μεσημέρι
Κοινωνία

Χάος στην Αττική Οδό: Άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία με ακινητοποιημένους οδηγούς από το μεσημέρι

Χάος στην Αττική Οδό: Άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία με ακινητοποιημένους οδηγούς από το μεσημέρι

Οι εικόνες ντροπής συνεχίζονται μέχρι αυτή τη στιγμή

Σφοδρές οι αντιδράσεις πολιτών που παρακολουθούν άναυδοι τα όσα πρωτοφανή διαδραματίζονται από νωρίς το πρωί στην Αττική Οδό.

Παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών χθες και παρά τη γνώση της Πολιτικής Προστασίας από χθες ότι τα καιρικά φαινόμενα θα πάρουν μεγάλες διαστάσεις ο κρατικός μηχανισμός απέτυχε να αποφύγει τον εγκλωβισμό χιλιάδων οδηγών στην Αττική Οδό η οποία εδώ και ώρες παραμένει αποκλεισμένη.

Το γεγονός ότι δεν λήφθηκαν προληπτικά οι απαραίτητες ενέργειες για να μην μπλοκάρει ο «πεντάστερος δρόμος της Ελλάδας» οδήγησε  την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, να διατάξει προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν τυχόν ευθύνες για το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Το Μέγαρο Μαξίμου είχε διαμηνύσει νωρίτερα πως «σε εξέλιξη ευρεία κινητοποίηση στρατού και δυνάμεων για Αττική οδό. Επιχείρηση απεγκλωβισμού από έξι σημεία – Το μέλημά μας είναι πως θα βγάλουμε τον κόσμο από την Αττική οδό».

Κατά την απογευματινή ενημέρωση ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, επεσήμανε ότι «σε έξι σημεία (Κηφισίας, Δουκίσσης Πλακεντίας, Πεντέλης, Μαραθώνος, Κάντζα και Παιανία) περιμένουν λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους πολίτες σε ασφαλές μέρος. Έκανε έκκληση παράλληλα προς τους πολίτες να αποφεύγουν κάθε μετακίνηση, ώστε να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές.  Ζήτησε δε και «συγγνώμη» από μέρους της Πολιτείας για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην Αττική Οδό με την ευθύνη «μιας ιδιωτικής εταιρείας».

Οι εικόνες ντροπής συνεχίζονται ως αυτή την ώρα με χρήστες των social media να καταγγέλλουν ότι δεν έχουν δεχτεί αρωγή από κανέναν και ετοιμάζονται να διανυκτερεύσουν στον δρόμο, δίχως φαγητό και νερό πάνω από 10 και 12 ώρες.