Υπόθεση Πάτρας: Επίσημο πόρισμα – Η κεταμίνη σκότωσε την Τζωρτζίνα
Κοινωνία

Υπόθεση Πάτρας: Επίσημο πόρισμα – Η κεταμίνη σκότωσε την Τζωρτζίνα

Υπόθεση Πάτρας: Επίσημο πόρισμα – Η κεταμίνη σκότωσε την Τζωρτζίνα

Το νέο πόρισμα του ιατροδικαστή

Το πόρισμα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη φωτίζει το μαρτυρικό τέλος της 9χρονης Τζωτζίνας.

Τα συμπεράσματα που αποκαλύπτει το Live News προκαλούν ανατριχίλα και φέρνουν σε ακόμα πιο δύσκολη θέση τη μητέρα της, που κατηγορείται για το έγκλημα.

Μέσα από το πόρισμα, ο βασικός ισχυρισμός της 33χρονης καταρρίπτεται. Η κεταμίνη δεν χορηγήθηκε κατά τη διάρκεια της ανάνηψης όπως είχε υποστηρίξει, αλλά μέσα στο δωμάτιο, όταν δίπλα στην αδικοχαμένη Τζωρτζίνα, ήταν μόνο εκείνη.

Η κεταμίνη που της χορηγήθηκε της στοίχισε τη ζωή μέσα σε λίγα λεπτά και οι γιατροί δεν είχαν το παραμικρό περιθώριο να την επαναφέρουν, όταν ειδοποιήθηκαν.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Live News στον οργανισμό της άτυχης Τζωρτζίνας εντοπίστηκαν 6,5 μιλιγκράμ ανά ml αίματος και το παιδί πέθανε μέσα σε 10 λεπτά.

Για να καταλάβει κανείς πόσο μεγάλη ήταν η ποσότητα που σκότωσε την μικρή, αρκεί να αναφερθεί ότι στη διεθνή βιβλιογραφία της ιατρικής υπάρχει καταγεγραμμένος θάνατος από χορήγηση κεταμίνης με 1,5 μιλιγκράμ ανά ml αίματος.

Στη Τζωρτζίνα η μοιραία δόση ήταν 4 και πλέον φορές μεγαλύτερη, με αποτέλεσμα οι ελπίδες για τη ζωή της, να εκμηδενιστούν αυτόματα.

Μέσα από την ιατροδικαστική έκθεση προκύπτουν ευρήματα όπως βλάβη στο συκώτι της Τζωρτζίνας, μικρή πνευμονορραγία αλλά και συμφόρηση οργάνων, με όλα αυτά να είναι αποτελέσματα από τη χορήγηση της κεταμίνης.

Στο τελικό συμπεράσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, τίθεται ζήτημα εκταφής της Τζωρτζίνας για να διαπιστωθεί αν της είχε δοθεί κεταμίνη ή άλλη τοξική ουσία και προγενέστερα.

Αυτό θα διαπιστωθεί από τις τρίχες των μαλλιών του παιδιού που θα δείξουν αν η πρώτη ανακοπή που υπέστη πριν από ένα χρόνο στην Πάτρα, είχε τον ίδιο παρονομαστή.

Αν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί είναι πολύ πιθανό να ασκηθεί και νέα δίωξη στην 33χρονη, καθώς και στην Πάτρα την Άνοιξη του 2021 ήταν και πάλι μόνη με την κόρη της, στο μονόκλινο δωμάτιο που νοσηλευόταν.