Μπόρις Τζόνσον: Οι τελευταίες εξελίξεις για την κατάσταση της υγείας του
Πολιτική

Μπόρις Τζόνσον: Οι τελευταίες εξελίξεις για την κατάσταση της υγείας του

Μπόρις Τζόνσον: Οι τελευταίες εξελίξεις για την κατάσταση της υγείας του

Συνεχίζει να νοσηλεύεται στην εντατική

Σταθερή παραμένει η κατάσταση του Μπόρις Τζόνσον ο οποίος νοσηλεύεται με κορονοϊό σε νοσοκομείο του Λονδίνου και ο Γιώργος Παπαδάκης έστειλε τα “περαστικά” του.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της εκπομπής “Καλημέρα Ελλάδα” Ισαάκ Καρυπίδη, ο Βρετανός πρωθυπουργός παραμένει στην εντατική και του χορηγείται οξυγόνο, ωστόσο δεν χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

Όλο το ρεπορτάζ:

https://streamable.com/jlf8n5

Την ώρα που ο Τζόνσον δίνει μάχη με τον νέο κορονοϊό στο νοσοκομείο, το Ηνωμένο Βασίλειο εισέρχεται στην πιο θανατηφόρα φάση, σύμφωνα με τους επιστήμονες, του ξεσπάσματος της Covid-19 στη χώρα και αναμετράται με το ερώτημα πότε θα πρέπει να αρθεί η καραντίνα.

Στους κόλπους της βρετανικής κυβέρνησης, υπουργοί συζητούν για το ως πότε η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη μπορεί να αντέξει με κατεβασμένα τα ρολά και τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις ενός από τα πιο αυστηρά πακέτα ελέγχων έκτακτης ανάγκης που εφαρμόζεται σε μια περίοδο ειρήνης.

Ο Τζόνσον ανέθεσε κάποιες εξουσίες στον Ράαμπ, ο οποίος είχε διορισθεί υπουργός Εξωτερικών πριν από λιγότερο από έναν χρόνο, αν και οποιεσδήποτε σημαντικές αποφάσεις –όπως το πότε θα αρθεί η καραντίνα– θα χρειαστεί να εγκριθούν από το υπουργικό συμβούλιο του Τζόνσον.

“Είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρει διότι, αν υπάρχει ένα πράγμα που γνωρίζω γι’αυτόν τον πρωθυπουργό, είναι ότι είναι μαχητής, και θα επιστρέψει στα ηνία για να μας καθοδηγήσει να ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση σύντομα”, δήλωσε χθες ο Ράαμπ.

Ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ, ο 39χρονος πρώην τραπεζίτης της Goldman Sachs, θα αντικαταστήσει τον Τζόνσον αν ο Ράαμπ καταστεί ανίκανος για εργασία.