Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πρώτη μου προτεραιότητα η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων»
Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πρώτη μου προτεραιότητα η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πρώτη μου προτεραιότητα η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων»

Στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο παραχώρησε συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μάλιστα απεύθυνε πρόσκληση στους διεθνείς επενδυτές να εμπιστευτούν την Ελλάδα.

«Το όραμά μου για την Ελλάδα είναι ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς. Γιατί δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω σε μια εποχή που η ανάπτυξη ωφελούσε μόνον ορισμένους επιχειρηματίες που είχαν τις κατάλληλες διασυνδέσεις. Και γι’ αυτό προτείνω στις επιχειρήσεις μία πολύ ξεκάθαρη συμφωνία. Τους λέω: θέλω να μειώσω τους φόρους, και θέλω να βελτιώσω το ρυθμιστικό πλαίσιο. Αλλά αυτό που περιμένω από εσάς είναι να μεριμνάτε για τους εργαζόμενους σας, να είστε κοινωνικά υπεύθυνοι και να επιστρέψετε ένα μέρος από τις καταθέσεις των επιχειρήσεών σας στην Ελλάδα ώστε να ενισχυθεί το τραπεζικό σύστημα. Θεωρώ ότι αυτή είναι για όλους μια δίκαιη συμφωνία», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ.

 Η ατζέντα ενόψει εκλογών

«Οι επόμενες εκλογές θα αφορούν την οικονομία. Δυστυχώς οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας ήταν κατώτερες από τις δυνατότητές της τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η δική μου ατζέντα έχει ως στόχο να επαναφέρουμε την Ελλάδα στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης.

Στοχεύουμε να πετύχουμε υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν εξασφαλίσουμε σοβαρές επενδύσεις», είπε για το σχέδια που έχει ενόψει των ερχόμενων εκλογών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στη Julia Chatterley

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στη Julia Chatterley

Οι προτεραιότητες

«Η πρώτη μου προτεραιότητα θα είναι η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων σε βάθος διετίας από το 29% στο 20%. Παράλληλα θέλουμε να μειώσουμε τoν ΕΝΦΙΑ κατά 30% μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Αυτό θα βοηθήσει τη μεσαία τάξη, καθώς οι περισσότεροι Έλληνες είναι ιδιοκτήτες των σπιτιών τους και αισθάνονται αφόρητα πιεσμένοι εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Οι μειώσεις φόρων έχουν έχουν ήδη υπολογιστεί, είναι πολύ προσεκτικά κοστολογημένες και μπορούμε να τις εφαρμόσουμε. Και υπάρχει και μια ευρύτερη συναίνεση μεταξύ των οικονομολόγων ότι η Ελλάδα πρέπει να μειώσει τους φόρους για να επιστρέψει στην ανάπτυξη», δήλωσε στο CNN.

 Το πολιτικό πρόβλημα της χώρας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστιάζει στο πρόβλημα της Ελλάδας, το οποίο ήταν πάντοτε πρωτίστως πολιτικό: «Χρειάζεται να βρούμε μία λύση στο πολιτικό πρόβλημα της χώρας. Διότι έχουν ήδη ληφθεί δύσκολα μέτρα και βέβαια χρειάζεται να εφαρμόσουμε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε για να πετύχουμε πραγματική ανάπτυξη.

Επίσης, ξέρουμε πώς να προσελκύσουμε ξένα κεφάλαια στην Ελλάδα και είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να το πετύχουμε. Ξέρετε, θα ήθελα σε 2 με 3 χρόνια όσοι μας παρακολουθούν να κοιτάξουν πίσω και να πουν είτε “χαίρομαι που πίστεψα σε αυτή την ιστορία επιτυχίας” είτε “λυπάμαι που έχασα αυτή την ευκαιρία”. Γιατί ειλικρινά πιστεύω ότι η Ελλάδα θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη τα επόμενα χρόνια μετά τις εκλογές».

Πηγή: ΑΠΕ