ΝΔ: Στηρίζει τον Νίκο Ταχιάο στη Θεσσαλονίκη
Πολιτική

ΝΔ: Στηρίζει τον Νίκο Ταχιάο στη Θεσσαλονίκη

ΝΔ: Στηρίζει τον Νίκο Ταχιάο στη Θεσσαλονίκη

Τη στήριξη της ΝΔ στην υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου για τον δήμο Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη.

Τον παλιό «μητσοτακικό» και άλλοτε αντιδήμαρχο της πόλης Νίκο Ταχιάο στηρίζει η ΝΔ στη Θεσσαλονίκη

Τον παλιό «μητσοτακικό» και άλλοτε αντιδήμαρχο της πόλης Νίκο Ταχιάο στηρίζει η ΝΔ στη Θεσσαλονίκη

Κατά τα άλλα, η κ. Σπυράκη εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα της ΔΕΠΑ, λέγοντας ότι η κυβέρνηση «επιχείρησε να χαρίσει χρέη εταιρείας του κ. Λαυρεντιάδη στη ΔΕΠΑ» και τόνισε ότι, επί δύο εβδομάδες, δεν υπάρχει απάντηση από μεριάς κυβέρνησης στα ερωτήματα της ΝΔ. «Αποκαλύπτεται ότι υπήρχε σχέδιο παράνομης ανταλλαγής ακινήτων. Τα mail δεν αφήνουν αμφιβολία ότι ενώ ο κ. Σταθακης γνώριζε ότι είναι δεσμευμένα, δρομολογούσε της ανταλλαγή τους. Ποιος λέει αλήθεια; Τα γραπτά ή ο υπουργός;», διερωτήθηκε η κ. Σπυράκη. «Αποκαλύπτεται επίσης ότι είχε εμπλακεί και ο κ. Φλαμπουραρης. Η Καθημερινή αποκαλύπτει ότι τα ακίνητα αποτιμήθηκαν 9 εκ πριν 6 χρόνια και συζητούνταν ανταλλαγή εναντι 90 εκ.!», προσέθεσε η εκπρόσωπος της ΝΔ. Σε άλλο σημείο, δε, η κ. Σπυράκη διερωτήθηκε, αν η ευνοϊκή μεταχείριση του κ. Λαυρεντιάδη ήταν σε γνώση και του πρωθυπουργού.

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ιεραρχών

Αναφορικά με τα εκκλησιαστικά, η κ. Σπυράκη υπενθύμισε τη σημερινή συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τους ιεράρχες της Εκκλησίας της Κρήτης, προσθέτοντας ότι η ΝΔ έχει εκφράσει παγίως θέση, ότι δεν συναινέσει σε αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος των κληρικών. «Είμαστε υπέρ της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας”, προσέθεσε η κ. Σπυράκη, λέγοντας ακόμα ότι «συμφωνία» ήταν «θαύμα που δεν κράτησε ούτε τρεις μέρες» και «εξελίχθηκε σε βατερλώ του κ. Τσίπρα».

Τέλος, η κ. Σπυράκη δεν άφησε ασχολίαστο και το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» για «ξύλο» στην Attica Bank μεταξύ του προέδρου Τάκη Ρουμελιώτη και του διευθύνοντος συμβούλου Θεόδωρου Πανταλάκη, λέγοντας ότι «στην τράπεζα Αττικής έπαιξαν ξύλο για τα δάνεια Καλογρίτσα».