Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ
Πολιτική

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ

Την παραίτησή του υπέβαλε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, ο πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων ΕΦΕΤ, Ιωάννης Τσιάλτας.  Πρόκειται ουσιαστικά για το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου, αφού σύμφωνα με την επιστολή του, ο κύριος Τσιάλτας αποκαλύπτει ότι είχε δηλώσει προφορική παραίτηση ήδη από τις 19 Οκτωβρίου.

Ο κύριος Τσιάλτας παραιτούμενος δήλωσε ότι “εξαντλήθηκε και το τελευταίο ίχνος αντοχής και ανοχής μου μπροστά σε τόσο και τέτοιο ανορθολογισμό που μας γυρίζει 20 χρόνια πίσω”.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ επεσήμανε ως βασικούς λόγους της αποχώρησής του την αδιαφορία του Υπουργείου να εξασφαλίσει την λειτουργία του φορέα, καθώς και στην διαφαινόμενη βούληση να παρεκκλίνει ο φορέας από το κύριο έργο του που είναι η ασφάλεια των τροφίμων και η προστασία του καταναλωτή και της δημόσιας υγείας.

“Ο ΕΦΕΤ δεν αποτελούσε και δεν αποτελεί επ’ ουδενί προτεραιότητα για την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ κι αυτός είναι ο ένας βασικός λόγος της απόφασής μου να αποχωρήσω και να ζητήσω την αντικατάστασή μου”, δηλώνει εμφατικά ο κύριος Τσιάλτας.

Σημαντικό ρόλο στην απόφασή του αυτή, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην επιστολή του, έπαιξαν και οι εξελισσόμενοι σχεδιασμοί άλλων υπουργείων να διασπάσουν τον επίσημο έλεγχο τροφίμων και με τον τρόπο αυτόν, να υπονομεύσουν όλο το έργο που έχει επιτευχθεί με την ίδρυση και λειτουργία του ΕΦΕΤ, αλλά και την εμφανή αδιαφορία της νέας πολιτικής ηγεσίας να αντιμετωπίσει το θέμα.