Σταμάτης Μαλέλης για παρέμβαση Καραμανλή: «Τι θέλει να κάνει ο Καραμανλής; Θέλει να βγει στο προσκήνιο;»
Πολιτική

Σταμάτης Μαλέλης για παρέμβαση Καραμανλή: «Τι θέλει να κάνει ο Καραμανλής; Θέλει να βγει στο προσκήνιο;»

Σταμάτης Μαλέλης για παρέμβαση Καραμανλή: «Τι θέλει να κάνει ο Καραμανλής; Θέλει να βγει στο προσκήνιο;»

Το σχόλιο του για την πολιτική επικαιρότητα των ημερών

Στο «Κοινωνία Ώρα Mega» βρέθηκε ο διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του Mega, Σταμάτης Μαλέλης, αναφερόμενος στην παρέμβαση του Κωνσταντίνου Καραμανλή όσον αφορά τις υποκλοπές.

Ο πρώην πρωθυπουργός σε εκδήλωση μνήμης του Γιάννη Κεφαλογιάννη στην Κρήτη μίλησε για τις υποκλοπές δηλώνοντας ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί το ποιοι ενέκριναν μια τέτοια κατάσταση.

«Το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας, που είναι αδιανόητο. Παραμένει όμως επιτακτική η ανάγκη να ξεκαθαριστεί ποιοί και με ποια δικαιολογία ζήτησαν κάτι τέτοιο και ποιοί και πώς το ενέκριναν.

Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου. Όλα στο φως λοιπόν και από εκεί και πέρα απαραίτητες και με διακομματική συνεργασία οι διορθώσεις του θεσμικού καθεστώτος που διέπει και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, αλλά και την εν γένει λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών. Αυτά τα στοιχειώδη για να αποτραπεί η περαιτέρω απαξίωση των θεσμών», είπε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Με αφορμή, λοιπόν, τις δηλώσεις του ο Σταμάτης Μαλέλης αναρωτιέται για ποιο λόγο πήρε τη συγκεκριμένη θέση ενάντια στο Μαξίμου ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

«Ο Καραμανλής δεν μίλησε για πάρα πολλά σπουδαία θέματα, για ευρωπαϊκά, για εθνικά. Είχε βάλει έναν στόχο. Τι θέλει να κάνει; Θέλει να βγει στο προσκήνιο; Έχουν προηγηθεί και άλλα μεγάλα θέματα. Πρέπει να ερμηνεύσουμε γιατί έκανε τέτοια κίνηση. Ήταν μια κίνηση ενάντια στο Μαξίμου ξεκάθαρα. Ποιος είναι ο απώτερος σκοπός του;

Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία δύσκολα θα πιάσει αυτοδυναμία. Έχει διαρραγεί η σχέση πια της βάσης του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία».