Στο Μάτι ο πρωθυπουργός για τους πυρόπληκτους
Πολιτική

Στο Μάτι ο πρωθυπουργός για τους πυρόπληκτους

Στο Μάτι ο πρωθυπουργός για τους πυρόπληκτους

Τη σημερινή απεργία των δημοσιογράφων “εκμεταλλεύτηκε” ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, για να επισκεφθούν το πυρόπληκτο Μάτι. Όπως αναφέρει το irafina.gr, που έχει και το τοπικό ρεπορτάζ, o πρωθυπουργός εξήγησε το λόγο που διάλεξε τη σημερινή ημέρα για την επίσκεψη αυτή: “Ήρθαμε σήμερα που απεργούν οι δημοσιογράφοι για να μην λέτε ότι η επίσκεψή μας έχει να κάνει με επικοινωνιακά τεχνάσματα. Τα κανάλια είναι «κλειστά», η συζήτηση «ανοιχτή».

Οι κύριοι Τσίπρας και Σπίρτζης συναντήθηκαν με τις συντονιστικές επιτροπές των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές του καλοκαιριού και τους ενημέρωσαν για την πορεία των μέτρων της κυβέρνησης.

Ο κ. Σπίρτζης ενημέρωσε τους κατοίκους ότι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθούν οι φάκελοι των πληγέντων με σκοπό να εκδοθούν άδειες επισκευής για τους «πράσινους» (αυτοί που έχουν υποστεί μικρότερες ζημιές) καθώς και άδειες κατασκευής και ανακατασκευής για τους «κίτρινους» και τους «κόκκινους» (όσοι έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές).

Επίσης, ο υπουργός Υποδομών είπε ότι από τις αρχές του νέου έτους θα πιάσουν δουλειά οι μπουλντόζες, ενώ τα σπίτια που είναι χτισμένα σε ρέματα δεν θα ξαναχτιστούν. Οι ιδιοκτήτες των σπιτιών αυτών θα λάβουν αποζημίωση για να χτίσουν αλλού.

Τέλος, ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε στους εκπροσώπους των νέων της περιοχής μία κατ’ ιδίαν συνάντηση, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.