ΣΥΡΙΖΑ: Η «ύστατη επιλογή» Ηλιόπουλου για τον δήμο της Αθήνας
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η «ύστατη επιλογή» Ηλιόπουλου για τον δήμο της Αθήνας

ΣΥΡΙΖΑ: Η «ύστατη επιλογή» Ηλιόπουλου για τον δήμο της Αθήνας

Με την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ να παρέρχεται το Σαββατοκύριακο χωρίς αποτέλεσμα ως προς την εξεύρεση του προσώπου που θα δώσει τη μάχη για το κόμμα στον δήμο Αθηναίων, το όνομα του υφυπουργού Εργασίας Νάσου Ηλιόπουλου επανέρχεται στο προσκήνιο, έστω και στη λογική της…λύσης ανάγκης.

Υποστηρικτής μιας υποψηφιότητας του κ. Ηλιόπουλου είναι, χωρίς αμφιβολία, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης. Ο κ. Σκουρλέτης, μάλιστα, σε χθεσινή ραδιοφωνική του συνέντευξη (News24/7), δε δίστασε να πλέξει το εγκώμιο του κ. Ηλιόπουλου, λέγοντας ότι «ο Νάσος Ηλιόπουλος έχει κάνει πολύ καλή δουλειά ως επικεφαλής του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, έγινε ο προστάτης των εργαζομένων, είναι γεννημένος στην Αθήνα, η οικογένειά του είχε ασχοληθεί με τα δημοτικά στην Αθήνα, είναι ένα παιδί της διπλανής πόρτας που μπορεί να προσφέρει πολλά». Άλλωστε, ο κ. Ηλιόπουλος έχει άριστες σχέσεις με τον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ, όντας επί χρόνια και επικεφαλής της κομματικής νεολαίας, ενώ, στα θετικά του προσμετρώνται το ότι θεωρείται αποτελεσματικός στη δουλειά του, αλλά και ένα συμπαθές πρόσωπο. Από την άλλη, είναι δεδομένο ότι έχει σοβαρό πρόβλημα αναγνωρισιμότητας.

Οι άλλες επιλογές

Το βασικό πρόβλημα με την επιλογή Ηλιόπουλου είναι ότι δεν προκαλεί “ρίγη ενθουσιασμού» στο Μέγαρο Μαξίμου. Άλλωστε, αν ήταν, θα είχε ήδη κλειδώσει η υποψηφιότητά του και δεν θα γίνονταν άλλες συζητήσεις ή κρούσεις. Άλλωστε, ειδικά η υποψηφιότητα Μπακογιάννη δημιουργεί την ανάγκη και ο ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίσει ένα στιβαρό πρόσωπο, για να διεκδικήσει επί ίσοις όροις τον δήμο.

Προς τούτο, τα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι ή προσεγγίστηκαν από συνεργάτες του κ. Τσίπρα είτε ήταν βαριά ονόματα, είτε ήταν «αντισυμβατικά», δηλαδή στη λογική της υποψηφιότητας του Γαβριήλ Σακελλαρίδη το 2014. Για παράδειγμα, ακούστηκε το όνομα του πρώην ομοσπονδιακού προπονητή και θρύλου του μπάσκετ Παναγιώτη Γιαννάκη, εκ νέου του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, αλλά και της άλλοτε δημοτικής συμβούλου Ελθήνας Αγγελοπούλου, μεταξύ άλλων. Καμία, όμως, προσέγγιση ή βολιδοσκόπηση που έγινε δεν τελεσφόρησε.