8 λαχανικά για να μην είναι ποτέ ξανά βαρετή η σαλάτα σας
Διατροφή

8 λαχανικά για να μην είναι ποτέ ξανά βαρετή η σαλάτα σας

8 λαχανικά για να μην είναι ποτέ ξανά βαρετή η σαλάτα σας

Η σαλάτα είναι ένα περίεργο πιάτο. Κάποιοι τη μισούν και κάποιοι δεν ζουν χωρίς αυτήν. Το βέβαιο είναι ότι οι σαλάτες είναι απαραίτητες στη διατροφή μας.

Αν όμως δεν είναι το καλύτερό μας, δεν υπάρχει λόγος το πιάτο της σαλάτας μας να είναι βαρετό.

Ευτυχώς υπάρχουν άπειρα λαχανικά που μπορούν να σας δώσουν μια υπέροχη, νόστιμη και πλούσια σαλάτα.

Σε αυτό το άρθρο μας θα αναφερθούμε στο πώς να κάνετε μια πράσινη σαλάτα πιο ενδιαφέρουσα, δείχνοντας και εξηγώντας τα είδη των πράσινων λαχανικών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Μαρούλι ρομάνο

Το κλασικό μαρούλι αν το “παντρέψετε” με άφθονα μυρωδικά (δυόσμο, άνιθο, φρέσκο κρεμμυδάκι) παύει να είναι το… κλασικό μαρούλι. Ανάλογα με την εποχή είναι λίγο πιο τρυφερό, πιο σκληρό, πιο πικρό ή πιο γλυκό. Συνδυάστε το με τα υπόλοιπα είδη μαρουλιού για να μην είναι βαρετό.

Σπανάκι

Η καλύτερη εναλλακτική του μαρουλιού, αρκεί να διαλέξετε μικρά και τρυφερά φύλλα, το λεγόμενο “σπανάκι baby”. Επίσης μπορείτε να εμπλουτίσετε κάθε πράσινη σαλάτα με φύλλα από σπανάκι που δίνουν μια γλυκιά και δροσερή γεύση στις σαλάτες σας.

Σαλάτα

Το λεγόμενο “μαρούλι σαλάτα” είναι μικρό, με τρυφερά και μεγάλα φύλλα που για να το κάνετε σαλάτα καλό είναι να το κόβετε με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια. Είναι ευπαρουσίαστο και λιγότερο “στιφό” από το κλασικό μαρούλι.

Μαρούλι λόλα

Εξαιρετικά δροσερό, είναι προτιμότερο να κόβεται και αυτό με το χέρι, είναι ιδανικό για να κάνετε πλούσιες και εμφανίσιμες σαλάτες χάρη στα “κατσαρά” του φύλλα.

Εσκαρόλ

Αυτό το λαχανικό θυμίζει λίγο κάτι από ρόκα και κάτι από άγριο χορταρικό. Χρησιμοποιείται πολύ στα σακουλάκια με έτοιμες σαλάτες και αυτό γιατί δίνει μια ιδιαίτερη γεύση στη σαλάτα.

Iceberg

Είναι το είδος του μαρουλιού που διατηρείται περισσότερο από όλα τα άλλα. Είναι πιο σκληρό (θυμίζει λίγο λάχανο) σε σχέση με το κλασικό μαρούλι και είναι ιδανικό για να κάνετε φωλιές για σαλάτα ή να το κόψετε σε χοντρά κομμάτια για μια τυπική σαλάτα Σίζαρς.

Λαχανίδα (kale)

Είναι της μόδας και αν σας αρέσουν οι πικρές γεύσεις που έχουν μία αψάδα ψιλοκόψτε κάλε στην πράσινη σαλάτα σας. Για να πικρίζει λιγότερο μπορείτε να σωτάρετε φύλλα κάλε με λίγο λάδι.

Κόκκινη λόλα

Δίνει το απαραίτητο χρώμα σε μια πράσινη σαλάτα. Είναι όπως η πράσινη λόλα μόνο που ενίοτε είναι λίγο πιο αψύ στη γεύση. Προτιμήστε να το κόψετε με το χέρι για να μη χάνει το σχήμα και τη γεύση του.