Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Πώς θα τα διατηρήσουμε περισσότερο τα τρόφιμα χωρίς να χαλάσουν;
Διατροφή

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Πώς θα τα διατηρήσουμε περισσότερο τα τρόφιμα χωρίς να χαλάσουν;

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Πώς θα τα διατηρήσουμε περισσότερο τα τρόφιμα χωρίς να χαλάσουν;

Η σεφ αποκάλυψε τα μυστικά της

Στην εκπομπή Happy Day μίλησε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, αποκαλύπτοντας τρόπους και μυστικά προκειμένου να μπορέσουμε να διατηρήσουμε όσο περισσότερο γίνεται τα τρόφιμα.

Αρχικά, η καταξιωμένη σεφ αποκάλυψε τον τρόπο να διατηρήσουμε τις μπανάνες μας, τονίζοντας ότι τις αφήνουμε στον πάγκο, να τις χωρίσουμε μία-μία, και τυλίγουμε το πάνω μέρος τους με λίγη μεμβράνη ώστε να ωριμάσει λίγο πιο αργά.

Όταν αποκτήσει μαύρα στίγματα το φρούτο σημαίνει ότι είναι καλή για βρώση και αντέχει για άλλες 4-5 ημέρες.

Για τις φράουλες τόνισε ότι δεν διατηρούνται περισσότερες από τρεις ημέρες, ενώ αν τις πλύνουμε ο χρόνος ζωής τους μειώνεται…

Στη συνέχεια, η Αργυρώ πρότεινε να μην πετάμε τίποτα, αλλά να καταψύχουμε τα λαχανικά μας όταν βλέπουμε ότι πάνε να χαλάσουν.

Στο μεταξύ, τόνισε ότι το φρέσκο κρεμμύδι δεν θέλει ψυγείο, αλλά πρέπει να το διατηρούμε, βάζοντάς το σε ένα ποτήρι με νερό σαν τα λουλούδια.

Ποια άλλα μυστικά της αποκάλυψε;

https://streamable.com/brv379

Στη συνέχεια, η Αργυρώ έδωσε λίστα και συμβουλές για τα ψώνια του Πάσχα.

Αυγά, αλεύρι, μαγιά, βούτυρο, πορτοκάλια, γάλα, μαχλέπι και αρνί ή κατσίκι, είναι μερικά από τα απαραίτητα τρόφιμα που δεν πρέπει να λείπουν από το καλάθι μας σύμφωνα με τη σεφ.

https://streamable.com/y4h1jn