Τα τελευταία χρόνια υπάρχει έντονη η τάση να κοιτάμε πίσω. Στα αγαπημένα χρόνια της εφηβείας και της πρώτης νιότης – για κάποιους – αλλά και μιας περιόδου με πολλή, πολλή δημιουργικότητα. Ο εμπορικός κινηματογράφος, αλλά και η τηλεόραση μοιάζουν να έχουν στερέψει από φαντασία και επιχειρούν να αναγεννήσουν παλιότερες ιδέες, που αγαπήθηκαν από το κοινό. Πάρτε παράδειγμα από την επιστροφή της Mary Poppins – σύντομα στους κινηματογράφους – ή ακόμη και την σειρά κλασικών παραμυθιών της Disney που επανέρχονται ως live action movies.
Ίδια εικόνα και στην τηλεόραση, όπου τα reboot “κάνουν πάρτι”. Εδώ και κάποιες μέρες, οι συντελεστές της σειράς “Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς” αναζητούν τρόπους να επιστρέψει το εφηβικό δράμα στην τηλεόραση. Πριν από αυτό, έχουμε δει το Reboot για την ίδια σειρά – ομολογουμένως όχι με τόση επιτυχία – την επιστροφή της Σαμπρίνας της μικρής μάγισσας σε πιο dark περιπέτειες, καθώς και τις θρυλικές “Μάγισσες” (Charmed).
Οι “μαγευτικές”
Αν και αρχικά πιστέψαμε πως το Coquito ήταν μια ευρηματική συνταγή της σειράς, στην πραγματικότητα είναι πολύ δημοφιλές στο Πουέρτο Ρίκο. Εκεί λοιπόν αναμιγνύουν γάλα καρύδας, ζαχαρούχο γάλα και γάλα εβαπορέ με κανέλα και μοσχοκάρυδο και το σερβίρουν με την προσθήκη αλκοόλ (συνήθως ρούμι) και πάγο.