Τα Σάββατα και οι μαζώξεις στο σπίτι αποκτούν άλλο νόημα με τη συνταγή για σπιτικές, ιταλικές πίτσες από την Κατερίνα Λένη.
Ετοιμάστε τις και με την πρώτη μπουκιά θα νιώσετε ότι βρεθήκατε σε μία από τις φημισμένες πιτσαρίες στην Ιταλία… κι ας κάθεστε στον καναπέ σας!
Υλικά για τη ζύμη
800 γρ. αλεύρι σκληρό ή ολικής άλεσης
300-400 ml νερό χλιαρό
150 ml ηλιέλαιο
35 γρ. μαγιά νωπή
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
σιμιγδάλι ψιλό ή καλαμποκάλευρο για πασπάλισμα
Για τη σάλτσα ντομάτας
1 βάζο τριμμένη ντομάτα
100 ml ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
ρίγανη
βασιλικός
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
Για την επικάλυψη
ενδεικτικά:
μοτσαρέλα
μπουράτα
φλούδες από παρμεζάνα
ντοματίνια
σύκα φρέσκα, κουκουνάρι, βαλσάμικο ξύδι, κατσικίσιο τυρί, προσούτο, σαλάμι αέρος, ζαμπόν