Cook o’ clock: Κιμαδόπιτα – όνειρο – με  βουτυρένιο κανταΐφι και ψητές μελιτζάνες
Διατροφή

Cook o’ clock: Κιμαδόπιτα – όνειρο – με  βουτυρένιο κανταΐφι και ψητές μελιτζάνες

Cook o’ clock: Κιμαδόπιτα – όνειρο – με  βουτυρένιο κανταΐφι και ψητές μελιτζάνες

Πώς να αντισταθείς;

Σήμερα τα κέφια ήθελαν μία διαφορετική συνταγή, εύκολη και πολύ λαχταριστή,
Ψάξαμε και βρήκαμε, λοιπόν, την απόλυτη κιμαδόπιτα που βάζει κάτω όλες τις άλλες αφού το βουτυρένιο κανταΐφι και οι ψητές μελιτζάνες της δίνουν άλλο προβάδισμα.

Ο Λάμπρος Βακιάρος έχει τα μυστικά και μας τα δείχνει βήμα βήμα.

Ιδού τα υλικά

•    500 γρ. σάλτσα τομάτας
•    240 γρ. ζωμό λαχανικών η κοτόπουλου
•    ξύσμα από 1 λεμόνι
•    30 γρ. φρέσκο βασιλικό
•    6-8 μελιτζάνες
•    400 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
•    Αλάτι / πιπέρι

Διαδικασία

•    Σε ένα μεγάλο μπολ ταψί ξάνουμε το κανταΐφι έτσι ώστε να το ανοίξουμε όσο περισσότερο γίνεται (αυτή η διαδικασία για να γίνει σωστά χρειάζεται 8 – 10 λεπτά). Καλύπτουμε προσωρινά το κανταΐφι για να μην ξεραθεί όταν δεν το χρησιμοποιούμε.
•    Σε μία αποσπώμενη φόρμα του κέικ 25-27 εκ. Ξεκινάμε και απλώνουμε λίγο παραπάνω από τη μισή ποσότητα από το κανταΐφι, ανεβάζοντας και μέρος αυτού περιμετρικά έτσι ώστε το κανταΐφι να καλύπτει το κάτω μέρος αλλά και την περίμετρο.
•    Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε το κανταΐφι με την μισή σχεδόν ποσότητα από το λιωμένο βούτυρο και στη συνέχεια στρώνουμε το ένα τρίτο από την ποσότητα του τυριού, συνεχίζουμε με την μισή ποσότητα από τις μελιτζάνες, πασπαλίζουμε την μισή ποσότητά από τον ψιλοκομμένο βασιλικό και τέλος καλύπτουμε με την μισή ποσότητα του κιμά. Επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά την διαδικασία και ολοκληρώνουμε την τελευταία στρώση με τυρί.
•    Καλύπτουμε την επιφάνεια της φόρμας με το υπόλοιπο κανταΐφι το οποίο και με τα δάχτυλα μας ζουλάμε ελαφρώς προς το εσωτερικό στην περίμετρο. Βουτυρώνουμε καλά με την υπόλοιπη ποσότητα του βουτύρου.
•    Ψήνουμε στο φούρνο για 40’ και στη συνέχεια σε ένα ταψί αναποδογυρίζουμε τη φόρμα και αφαιρούμε μόνο το κάτω μέρος της, κρατώντας το τσέρκι για να μην μας ανοίξει. Ψήνουμε για άλλα 40’ μέχρι να έχει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα το κανταΐφι.
•    Για να ξεφορμάρουμε, με ένα μαχαίρι κόβουμε περιμετρικά το κανταΐφι που ακουμπάει με την φόρμα για να ξεκολλήσουμε το τυρί από το τσέρκι. Σερβίρουμε αμέσως. *Σε αυτό το σημείο λόγω του βάρους θα αρχίσει να πέφτει.

Δείτε το βίντεο με τη συνταγή