Cooking o΄clock: «Μπουκιά και συχώριο» τα πεϊνιρλί της Κατερίνας Λένη 
Διατροφή

Cooking o΄clock: «Μπουκιά και συχώριο» τα πεϊνιρλί της Κατερίνας Λένη 

Cooking o΄clock: «Μπουκιά και συχώριο» τα πεϊνιρλί της Κατερίνας Λένη 

Δοκιμάστε τα… τώρα!

Τα πεϊνιρλί μας αρέσουν πολύ και από καιρό θέλαμε να μάθουμε πώς να τα ετοιμάζουμε. Για καλή μας τύχη η Κατερίνα Λένη έδωσε σήμερα στην εκπομπή «Ευτυχείτε» τη συνταγή της και αποκάλυψε όλα τα μυστικά που θα απογειώσουν το αποτέλεσμα.

Υλικά

Για τη ζύμη

1 ποτήρι του νερού σπορέλαιο ή ηλιέλαιο

1 ποτήρι του νερού χλιαρό γάλα

1 κιλό αλεύρι

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

2 φακελάκια ξηρή μαγιά

2.γλ. ζάχαρη

1 κ. γλ. αλάτι

1 αυγό

Για τη γέμιση

500 γρ. γραβιέρα ή κασέρι τριμμένο

2 κεσεδάκια κατίκι Δομοκού

ντοματίνια

αρωματικά βότανα

200 γρ. ζαμπόν

200 γρ. ιταλική μορταδέλα

αλάτι φρεσκοτριμμένηο πιπέρι

100 γρ. βούτυρο σε κυβάκια

Για τη σάλτσα ντομάτας

400 ml ντομάτα συμπυκνωμένη

50 mlo ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο προαιρετικά

ρίγανη ξηρή

βασιλικός ξηρός

1 πρέζα ζάχαρη

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

https://www.youtube.com/channel/UCllCEPTcZ_GplDaFsdq_utA