Έρευνα: Πόσο φαγητό πετούν οι Έλληνες;
Διατροφή

Έρευνα: Πόσο φαγητό πετούν οι Έλληνες;

Έρευνα: Πόσο φαγητό πετούν οι Έλληνες;

Οι νέοι πιο σπάταλοι σύμφωνα με το ΑΠΘ

Έρευνα που ήρθε στο «φως» από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αποκαλύπτει τι κάνουν οι Έλληνες στα νοικοκυριά τους με το φαγητό.

Το καταναλώνουμε σωστά ή όποτε πρέπει; Κοιτάμε τις ημερομηνίες λήξης; Ψωνίζουμε με σύνεση ώστε να μην έχουμε περισσότερα απορρίμματα;

Όπως αποκάλυψε η έρευνα, το 72% των καταναλωτών «ξεγελιέται» από τις προσφορές και αγοράζει μεγαλύτερες ποσότητες τροφίμων από αυτές που χρειάζεται.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, οι Έλληνες δεν μπορούν να συνδέσουν την δική τους ατομική συμπεριφορά στο σπίτι με την επίπτωση που έχει αυτό στο περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, το 20% των νέων, ηλικίας 20-30 ετών, πετούν τα τρόφιμα πριν ακόμα τα καταναλώσουν.

Αντίθετα, το 70% των ηλικιωμένων 65 ετών και άνω δεν πετούν ποτέ τρόφιμα.

Ποια είναι τα τρόφιμα που πετάμε πιο συχνά; Κατά 48,9% η έρευνα έδειξε ότι είναι τα φρούτα και ακολουθεί με 40,9% το γιαούρτι και το γάλα και με 38,7% τα λαχανικά.

Δείτε το ρεπορτάζ από το «Πάμε Δανάη»: