«Γειτονιές στο πιάτο»: 3 +1 προτάσεις για «σουβλάκι όπως παλιά» από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο
Διατροφή

«Γειτονιές στο πιάτο»: 3 +1 προτάσεις για «σουβλάκι όπως παλιά» από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

«Γειτονιές στο πιάτο»: 3 +1 προτάσεις για «σουβλάκι όπως παλιά» από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Με καλαμάκι, μπιφτέκι ή κεμπάπ αυτά τα σουβλάκια θα σας ανοίξουν την όρεξη!

Έχετε όρεξη για  παραδοσιακό σουβλάκι με πίτα αλλά όπως ήταν παλιά; Δηλαδή χωρίς πατάτες, μόνο εξαιρετικό κρέας, ντομάτα, κρεμμύδι και σε κάποιες περιπτώσεις χειροποίητη σάλτσα; Οι «Γειτονιές στο πιάτο» μας έδωσαν την ιδέα καθώς ο Δημήτρης Σκαρμούτσος επισκέφτηκε 4 σουβλατζίδικα που πρέπει να πάτε αν δεν το έχετε κάνει ακόμα.

Ειδικά αν είστε νότια βάλτε τα στο GPS και με την πρώτη ευκαιρία δοκιμάστε τις λιχουδιές τους.

Το κοχύλι (Αγ. Γεωργίου 82Α, Κορυδαλλός)

Εξαιρετικό τυλιχτό μπιφτέκι ή καλαμάκι με τα απολύτως απαραίτητα, αλάδωτη πίτα και τη μυστική σάλτσα του Κώστα Ρέκκα που όσο και να τον πιέσετε συνταγή δεν θα δώσει για αυτό που την κάνει τόσο ξεχωριστή!

Οι Ρωσίδες (Γρυπάρη και Σκοπευτηρίου, Καλλιθέα)

Δεν υπάρχει σωστός Καλλιθεάτης που να μην έχει στηθεί στην ουρά για το καλαμάκι ή το μπιφτέκι σε μεταλλική σούβλα σε πίτα και τη μυστική σάλτσα της Άννας που πάνω από 30 χρόνια σερβίρει ακριβώς το ίδιο σουβλάκι χωρίς να αλλάξει το παραμικρό.

Επίσης ανάρπαστο το πιροσκί της με τυρί, πατάτα ή κιμά, που επίσης εδώ και 30 χρόνια σερβίρει ίδιο και απαράλλαχτο.

Τόμας κεμπάπ (Μήτρου Σαρκουδίνου 49, Νέος Κόσμος)

Αν αγαπάτε το κεμπάπ με ιστορία τότε πρέπει να περάσετε από τον Τόμας, τον Αρμένη που έχει ταΐσει γενιές πεινασμένων που το θέλουν σε πίτα, γιαουρτλού ή προτιμούν το πιο πικάντικο σουτζούκι και παστουρμαλί.

Ο Πολύβιος (Αγίου Δημητρίου 28, Δραπετσώνα)

Τις πιο καλά κρυμμένες λιχουδιές θα τις βρείτε μόνο στη Δραπετσώνα και δεν είναι μόνο ο ονομαστός χαλβάς της.

Ο παππούς Πολύβιος ήρθε στον Πειραιά από τον Πόντο και το μαγαζί του έγινε γνωστό γιατί έφτιαχνε τον δικό του παστουρμά και σουτζούκι.

Σήμερα, ο συνονόματος εγγονός του συνεχίζει την παράδοση, να ψήνει το καλό κεμπάπ και σουτζούκι σε μεταλλική σούβλα είτε τυλιχτό είτε σε μερίδα με ψημένη ντοματούλα, πιπεριά και μπόλικο κρεμμύδι.