Καλοκαίρι χωρίς παγωτό δεν γίνεται – Συνταγή για το πιο νόστιμο παγωτό σοκολάτας!
Διατροφή

Καλοκαίρι χωρίς παγωτό δεν γίνεται – Συνταγή για το πιο νόστιμο παγωτό σοκολάτας!

Καλοκαίρι χωρίς παγωτό δεν γίνεται – Συνταγή για το πιο νόστιμο παγωτό σοκολάτας!

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή

Όλοι έχουμε δει τις ρομαντικές ταινίες με τον ανεκπλήρωτο έρωτα που η πρωταγωνίστρια κάθεται στον καναπέ της και για παρηγοριά έχει ένα μεγάλο μπολ με παγωτό.

Δεν είναι λίγες οι φορές που όλοι θέλουμε τις δύσκολες – ή και όχι – στιγμές μας ένα παγωτό χωρίς να μπούμε στη διαδικασία να αναζητήσουμε ανοιχτό κατάστημα αλλά να είναι ήδη στο ψυγείο μας.

Εμείς σας έχουμε τη λύση! Το πιο εύκολο παγωτό σοκολάτας που θα μείνει στο ψυγείο σας και θα σας συντροφεύει τις στιγμές που το έχετε ανάγκη.

ΥΛΙΚΑ:

-500 ml κρέμα γάλακτος πλήρη
-250 ml φρέσκο γάλα πλήρες
-140 γρ. κουβερτούρα
-120γρ. ζάχαρη
-20 γρ. κακάο
-15 γρ. κόρν φλάουρ
-2 κρόκους
-2 κ.σ. λικέρ ή εκχύλισμα βανίλιας
-1 πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από την κρέμα γάλακτος και το κακάο, ανακατεύουμε καλά και μετά προσθέτουμε και την σοκολάτα σε κομμάτια. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.

Όταν λιώσει εντελώς η σοκολάτα, προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.

Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ζεσταθεί καλά το μείγμα.

Σε ένα μπολ βάζουμε τους δυο κρόκους με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα χωρίς σβόλους.

Αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά σιγά με μια κουτάλα ζεστό γάλα στο μείγμα των κρόκων ανακατεύοντας συνεχώς, όπως κάνουμε στο αυγολέμονο.

Συνεχίζουμε μέχρι να αδειάσουμε όλο το ζεστό γάλα στους κρόκους. Ρίχνουμε το μείγμα κρόκων – γάλακτος στην κατσαρόλα και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά.

Αρχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει, προσοχή το μείγμα μας δεν πρέπει να βράσει, να κοχλάσει.

Για να είμαστε σίγουροι αν έπηξε ικανοποιητικά βουτάμε ένα κουτάλι στο μείγμα κι αν αυτό στέκεται στο πίσω μέρος του κουταλιού και δεν ρέει τότε είμαστε έτοιμοι. Βγάζετε αμέσως το μείγμα από τη φωτιά.

Αδειάζουμε το μείγμα κρόκων – γάλακτος που έχουμε στην κατσαρόλα στο μπολ με την λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας ή το λικέρ που θέλουμε και ανακατεύουμε.

Αφού το μείγμα κρυώσει εντελώς το βάζουμε για περίπου 1-2 ώρες στο ψυγείο και έπειτα είτε χρησιμοποιούμε την παγωτομηχανή -αν έχουμε- είτε χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ χειρός, το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα και συνεχίζουμε έτσι 2 – 3 φορές ακόμα.