Κεμπάπ: 5 μέρη για αυθεντική ανατολίτικη απόλαυση
Διατροφή

Κεμπάπ: 5 μέρη για αυθεντική ανατολίτικη απόλαυση

Κεμπάπ: 5 μέρη για αυθεντική ανατολίτικη απόλαυση

Το καλό κεμπάπ έχει την τέχνη του. Και θέλει και ολόφρεσκα συνοδευτικά για να αναδείξουν το κρέας του. Απλά πράγματα: κρεμμύδι, μαϊντανό, ντομάτα. Θα σας το σερβίρουν με πίτα, κάποιοι θα το “καταστρέψουν” σερβίροντάς το με τηγανητές πατάτες, αλλά πάντα, το καλό κεμπάπ κρίνεται στο κρέας. Μιλάμε για την απόλυτη μίξη μοσχαρίσιου και αρνίσιου κρέατος για την τέλεια γεύση. Τα κλασικά κεμπαπ-μπιφτέκια στην Τουρκία τρώγονται σε δύο παραλλαγές: το Adana Kebab που είναι καυτερό και το Urfa Kebab που είναι χωρίς προσθήκη καυτερής πιπεριάς. Υπάρχει και το κλασικό ντονέρ κεμπαπ, ο μοσχαρίσιος γύρος, που είναι μια άλλη γευστική ιστορία.

Αυτή η στήλη αγαπάει τα κεμπάπ σε όλα τους τις εκδοχές. Τα κεμπαμπτζίδικα τα τελευταία 3 χρόνια έγιναν πολύ “μόδα” και κυριολεκτικά “γέμισε ο τόπος”. Σιγά-σιγά, όμως, καταλάγιασε ο ντόρος και έμειναν αυτά που εμείς ξεχωρίζουμε ως spots που θα σας δώσουν την αυθεντική απόλαυση του κεμπαπ και στην καλύτερη περίπτωση ακόμα και η πίτα τους είναι χειροποίητη. Ιδού, λοιπόν, τι σας προτείνουμε, με σειρά… προτεραιότητας!

Aladdin Kebap Restaurant

Λεωφόρος Αμφιθέας 104, Π. Φάληρο

Λειτουργεί εδώ και χρόνια και το προτιμούν με κλειστά μάτια οι Άραβες οικούντες στην Αθήνα. Ο χώρος του είναι πλέον ανακαινισμένος, πολύ συχνά δεν βρίσκετε τραπέζι, γεμίζει οικογένειες, έχει ένα θεματάκι με το service του αλλά αν είστε τυχεροί θα φάτε πολύ ωραίο κεμπάπ σε όλες του τις παραλλαγές. Είναι από τα λίγα σημεία στην Αθήνα που θα φάτε και ωραίο ντονέρ, ενώ κάνει και delivery στα νότια προάστια. Επίσης όλες οι πίτες και τα ψωμάκια του είναι χειροποίητα, που κάνει τη διαφορά.

https://www.facebook.com/aladdinkebap/posts/2011589355518020

Σάββας

Ερμού 91, Μοναστηράκι

https://www.facebook.com/www.kebapsavvas.gr/posts/973286189534514:0

Πολύ καλά έκανε ο επιχειρηματίας και άνοιξε ένα μοναδικό μαγαζί πάνω στην Ερμού για να συνεχίσει την παράδοση των κεμπάπ που ξεκίνησε από το 1922 στον Πειραιά. Πολύ ωραίο το νέο στέκι, πολύ καλό το σέρβις, πολύς κόσμος ειδικά γιορτές και αργίες, αλλά τουλάχιστον θα απολαύσετε πολύ καλής ποιότητας κεμπάπ και ντονέρ.

Μικρά Ασία

Μοσχονησίων 20, Πλ. Αμερικής/ Πλ. Μεσολογγίου 4, Παγκράτι

https://www.facebook.com/asiakebap/posts/2302614599751873

Φτιαγμένο από μετανάστες αρχικά σε ένα μαγαζάκι στην Πλατεία Αμερικής και τώρα και στο Παγκράτι, θα γευτείτε αληθινό κεμπάπ όπως το εννοούν οι Άραβες και στο τέλος θα θελήσετε να φάτε κι έναν αυθεντικό κιουνεφέ για να γλυκαθείτε!

Μπαρμπαδήμος

Περιστέρι/Πειραιάς/ Νέα Σμύρνη/ Σύνταγμα

https://www.facebook.com/Barbadimoskebappiraeus/posts/1583074991761647

Για μας, ο Μπαρμπαδήμος είναι η λαϊκή-ελληνική εκδοχή του κεμπάπ. Η προτίμησή μας είναι το μαγαζί του Πειραιά στην πλατεία Πηγάδας γιατί όλο το σημείο έχει ιστορία. Νόστιμο κεμπάπ, περιβάλλον που θυμίζει παλιά Αθήνα, θα φάτε καλά αν και οι τιμές του είναι λίγο παραπάνω από αυτό που προσφέρει σαν ποιότητα.

Το Γνήσιον

Καισαριανή/Κολωνάκι/ Πετράλωνα/ Πειραιάς/Βούλα

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1553768814936917&id=1460676614246138

Σε ύφος ανατολίτικο και με αέρα μικρασιάτικο, το Γνήσιον θα σας προσφέρει καλό φαγητό και αν προτιμήσετε το μαγαζί στο Μικρολίμανο θα έχετε όλο το πακέτο: φαγητό με θέα!