Κουζινομαγειρέματα: Ετοιμάζουμε μαμαδίστικα παπουτσάκια με πλούσια μπεσαμέλ και κιμά
Διατροφή

Κουζινομαγειρέματα: Ετοιμάζουμε μαμαδίστικα παπουτσάκια με πλούσια μπεσαμέλ και κιμά

Κουζινομαγειρέματα: Ετοιμάζουμε μαμαδίστικα παπουτσάκια με πλούσια μπεσαμέλ και κιμά

Καλή σας όρεξη!

Ένα φαγητό από τα μικράτα μας ετοίμασε η Κατερίνα Λένη σήμερα στο «Ευτυχείτε».

Τα πιο νόστιμα παπουτσάκια με μπεσαμέλ και κιμά που θα σας κάνουν να αναπολήσετε το τραπέζι της μαμάς ή για όσους δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να τα δοκιμάσουν, θα ανοίξουν νέους γαστρονομικούς ορίζοντες.

Υλικά

Για τις μελιτζάνες
4 μέτριες μελιτζάνες
4 κ. σ. Ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τον κιμά

500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (σπάλα)
50 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
100 ml κόκκινο κρασί
400 ml ντομάτα κονκασέ
1/2 ξυλάκι κανέλας
1 φύλλο δάφνης
μοσχοκάρυδο
2 κ. σ. Δυόσμος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

Υλικά
30 γρ. βούτυρο
30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 ml γάλα πλήρες
1 αυγό
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
αλάτι