Την τελευταία του συνταγή για τη φετινή σεζόν έκανε ο Λάμπρος Βακιάρος και έφερε τη θάλασσα στο πιάτο μας με το σπαγγέτι με θαλασσινά που έφτιαξε.
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 180 γρ. κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
- 10 γρ. κουρκουμά
- 1 κιλό φρέσκα μύδια καθαρισμένα
- 120 γρ. λευκό κρασί
- 500 γρ. φρέσκιες γαρίδες καθαρισμένες
- 45 γρ. κρέμα γάλακτος light
- 30 γρ. ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία (7-9), προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για 2 – 3 λεπτά.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κουρκουμά και ανακατεύουμε.
- Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα μύδια, ανακατεύουμε 1 – 2 φορές και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
- Αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί για 30’’ και στη συνέχεια κλείνουμε το καπάκι και αχνίζουμε για 4 λεπτά έως ότου τα μύδια ανοίξουν στην κατσαρόλα.
- Τα αφαιρούμε προσωρινά σε ένα μπολ και βγάζουμε τη ψίχα.
- Προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα τις γαρίδες και μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκια για άλλα 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
- Παράλληλα, βράζουμε σε μια κατσαρόλα τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
- Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα απευθείας στην κατσαρόλα με τις γαρίδες, μαζί με μια μεγάλη κουτάλα από το νερό που βράζουν.
- Ανακατεύουμε καλά και επαναφέρουμε τα μύδια.
- Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και τέλος προσθέτουμε τον άνηθο.
- Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.