Ένα σοκολατένιο γλυκό επέλεξε ο Λάμπρος Βακιάρος για να μας “κολάσει”. Brownie cheesecake!

Υλικά

Για τη βάση

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 125 γρ. σκόνη κακάο
  • 4 αυγά
  • 5 γρ. βανίλια εσάνς ή 2 βανιλίνες
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. αλεύρι ΓΟΧ
  • 150 γρ. κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για την κρέμα τυριού
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 45 γρ. γάλα
  • 1 αυγό

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.
  2. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε το βούτυρο μαζί με τη σκόνη κακάο και ανακατεύουμε εως ότου ομογενοποιηθούν.
  3. Αποσύρουμε από την εστία κι αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς για λίγα λεπτά.
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχεια ενσωματώνουμε ένα-ένα ένα τα αυγά. Προσθέτουμε και τη βανίλια.
  5. Σε ένα δεύτερο μπόλ προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
  6. Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με το κακάο και ομογενοποιούμε απαλά με τη βοήθεια μίας πλαστικής σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ) ή μίας κουτάλας.
  7. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα κλασικό ταψί 30×40 εκ., στο οποίο έχουμε βάλει μια λαδόκολλα και απλώνουμε ομοιόμορφα.
  8. Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά για την κρέμα τυριού και ομογενοποιούμε καλά.
  9. Αδειάζουμε το μείγμα της κρέμας πάνω από τη βάση του brownies και στη συνέχεια με ένα πιρούνι με κυκλικές κινήσεις, σαν να ζωγραφίζουμε, αναμιγνύουμε απαλά το μείγμα της κρέμας στη βάση. Αυτό που θέλουμε να δημιουργήσουμε είναι ένα σχέδιο που να μοιάζει σαν μάρμαρο.
  10. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20 – 25 λεπτά.

 

Πριν το βγάλουμε απ’ το φούρνο το brownie θα πρέπει να έχει υγρασία και να μην έχει στεγνώσει.