Τυρόπιτα κουρού έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος στην κουζίνα της εκπομπής “Στη φωλιά των Κου Κου”.
Ένα παραδοσιακό, εύκολο γεύμα για όλες τις ώρες της ημέρας.
Δείτε το βίντεο, τα υλικά και τη συνταγή
Υλικά:
Για τη ζύμη
- 500 γρ. αλεύρι
- 30 γρ. baking powder
- 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 7 γρ. αλάτι
- 1 αυγό
- 200 γρ. ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
- 400 γρ. τυρί φέτα (θρυμματισμένη)
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 200 γρ. γραβιέρα (τριμμένη)
- 1 αυγό
- αλάτι και πιπέρι
- 1 αυγό χτυπημένο (για το άλειμμα)
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη μαζί και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ομοιόμορφη και μαλακή ζύμη που δεν κολλάει.
- Με μία μεμβράνη, τυλίγουμε καλά το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Στον ενδιάμεσο χρόνο, σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά τις γέμισης και ομογενοποιούμε καλά.
- Για κάθε πίτα παίρνουμε 100 γρ. ζύμης και την ανοίγουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια σε στρογγυλό σχήμα, περίπου 18 – 20 εκατ.. Απλώνουμε στην άκρη 2 κ.σ. γέμιση τυριού (περίπου 70 γρ.). Τυλίγουμε και κλείνουμε καλά τις άκρες.
- Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει μια λαδόκολλα, αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους και αλείφουμε την επιφάνεια με ένα αυγό (χτυπημένο) για το χρώμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20 – 25 λεπτά.