Λάμπρος Βακιάρος: Τούρτα με μπισκότα
Διατροφή

Λάμπρος Βακιάρος: Τούρτα με μπισκότα

Λάμπρος Βακιάρος: Τούρτα με μπισκότα

Η εβδομάδα τελειώνει και ο Λάμπρος Βακιάρος είπε να ετοιμάσει μία τούρτα με μπισκότα για να υποδεχτούμε με τον γλυκύτερο τρόπο το Σαββατοκύριακο. Ο σεφ φόρεσε την ποδιά του στην κουζίνα της εκπομπής “Στη Φωλιά των Κου Κου” και έδειξε όλη τη διαδικασία.

ΥΛΙΚΑ

600 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος

350 γρ. τυρί κρέμα

120 γρ. άχνη ζάχαρη

10 γρ. εσάνς βανίλιας + 5 γρ.

240 γρ. γάλα

80 γρ. έτοιμο καφέ

17-18 μπισκότα cookies βανίλιας

17-18 μπισκότα cookies σοκολάτα

Τριμμένη κουβερτούρα για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.  Σε ένα μεγάλο μπολ με μίξερ χειρός ή στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τη φυτική κρέμα, το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη και τα 2 κ.γ. εσάς βανίλιας και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 1 – 2 λεπτά, έως ότου η κρέμα είναι αρκετά σφιχτή.

2.Σε ένα δεύτερο μπολ προσθέτουμε το γάλα, τον καφέ, το 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας και ανακατεύουμε.

3) Καλύπτουμε το εσωτερικό μιας στρογγυλής αποσπώμενης φόρμας για κέικ με μεμβράνη και στη συνέχεια βουτάμε στο γάλα τα μπισκότα εναλλάξ για 3’’, τα στραγγίζουμε για 5’’-7’’ και τα τοποθετούμε περιμετρικά της φόρμας.

4) Με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής ή ένα κουτάλι προσθέτουμε κρέμα πάνω από τα μπισκότα δημιουργώντας μια στρώση προς το εσωτερικό.cheescake

5) Συνεχίζουμε επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία με τα μπισκότα και την κρέμα έως ότου καλύψουμε όλη τη φόρμα. * Ουσιαστικά αυτό που κάνουμε είναι δημιουργούμε τον πρώτο και μεγαλύτερο ‘ κύκλο’ με τα μπισκότα στη συνέχεια ένα δεύτερο μικρότερο κύκλο με την κρέμα κ.ο.κ.

6) Καλύπτουμε το πάνω μέρος της φόρμας με κρέμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 – 4 ώρες.

7) Στη συνέχεια, το αφαιρούμε από τη φόρμα και με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι απλώνουμε περιμετρικά την υπόλοιπη κρέμα μας ως ότου δεν βλέπουμε καθόλου μπισκότα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

8) Γαρνίρουμε με την τριμμένη κουβερτούρα και απολαμβάνουμε.

Δείτε τη συνταγή όπως την έκανε ο Λάμπρος στην εκπομπή: