Η αλμυρή εκδοχή των κρουασάν: Γεμιστά με κιμά από την Κατερίνα Λένη
Διατροφή

Η αλμυρή εκδοχή των κρουασάν: Γεμιστά με κιμά από την Κατερίνα Λένη

Η αλμυρή εκδοχή των κρουασάν: Γεμιστά με κιμά από την Κατερίνα Λένη

Δείτε τη συνταγή και ακολουθήστε τις οδηγίες εκτέλεσης

Τα κρουασάν είναι ένα αγαπημένο σνακ για μικρούς και μεγάλους. Εκτός από την γλυκιά τους εκδοχή η Κατερίνα Λένη φροντίζει να μας μάθει και την αλμυρή. Η σεφ έφτιαξε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» λαχταριστά κρουσανάκια με κιμά!

Για τη ζύμη θα χρειαστούμε:

1 kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 ml γάλα πλήρες (χλιαρό)
1 κύβος νωπής μαγιάς
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
2 κρόκοι αυγών
200 ml ελαιόλαδο
30 gr μπέικιν πάουντερ
50 ml νερό (χλιαρό)

Για τη γέμιση:

600 gr κιμάς ανάμεικτος (χοιρινό και μοσχάρι)
100 ml ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
300 ml ζωμός λαχανικών
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 πρέζα γλυκιά πάπρικα
1 πρέζα κάρυ
1 πρέζα δυόσμος αποξηραμένος
1 πρέζα ρίγανη αποξηραμένη
Βασιλικός
Μαϊντανός
400 gr φέτα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την επάλειψη:

2 αυγά ολόκληρα
50 ml γάλα
Σουσάμι δίχρωμο
Παπαρουνόσπορος

Δείτε όλη την διαδικασία της εκτέλεσης στο βίντεο που ακολουθεί: