Λαζάνια: Η αυθεντική ιταλική συνταγή της Κατερίνας Λένη
Διατροφή

Λαζάνια: Η αυθεντική ιταλική συνταγή της Κατερίνας Λένη

Λαζάνια: Η αυθεντική ιταλική συνταγή της Κατερίνας Λένη

Δείτε τη συνταγή

Η Κατερίνα Λένη ετοιμάζει πεντανόστιμα λαζάνια με κιμά που αν τα φτιάξετε θα καταπλήξετε σίγουρα τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Για τη συνταγή θα χρειαστούμε:

1 πακέτο λαζάνια (φύλλα)
100 ml ελαιόλαδο
1 kg. μοσχαρίσιος κιμάς
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 καρότα σε κυβάκια
200 ml κόκκινο κρασί
2 βάζα τριμμένη ντομάτα
500 ml ζωμός μοσχαρίσιος
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 γερή πρέζα ζάχαρη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φρέσκα αρωματικά, βασιλικός, θυμάρι

Για τη μπεσαμέλ:

150 gr. βούτυρο
150 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1,5 lt. γάλα πλήρες
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μοσχοκάρυδο

Για τη σύνθεση:

Τριμμένη φρυγανιά
400 gr. παρμεζάνα (ολόκληρο κομμάτι)
Φύλλα φρέσκου βασιλικού
1 – 2 ντομάτες σε ροδέλες

Δείτε τη συνταγή για αυθεντικά ιταλικά λαζάνια με κιμά στο βίντεο: