Η μεσογειακή διατροφή είναι η πιο διάσημη και υγιεινή διατροφή στον κόσμο. Αυτό το γνωρίζουν καλά στην Αμερική. Εκείνο που ίσως δεν ξέρουν, είναι πως η βάση για την “Med Diet” βρίσκεται στην Ελλάδα. Η Ελληνίδα σεφ Μαρία Λόη – την γνωρίσαμε στην Ελλάδα και από την τηλεόραση – βρέθηκε στην αμερικανική τηλεόραση για να το αποδείξει.

Η βραβευμένη μαγείρισσα εμφανίστηκε την πρωινή εκπομπή από Live With Kelly & Ryan για να δείξει στον αμερικανικό κοινό τις “αντικαταστάσεις” που θα κάνουν τη διατροφή τους πιο υγιεινή και… αυθεντικά ελληνική. Η Λόη που διαθέτει δικό της εστιατόριο στη Νέα Υόρκη, το Loi’s Restaurant, μύησε τους παρουσιαστές στους θησαυρούς της Ελλάδας.

Ποτέ βούτυρο

Ξεκινώντας από την λιπαρή ουσία, η Μαρία Λόη συνέστησε στους Αμερικανούς να πουν όχι στο βούτυρο. Αντ’ αυτού προτείνει το αγνό παρθένο ελαιόλαδο. Έδειξε μάλιστα στους παρουσιαστές ένα “μυστικό” για να αναγνωρίσουν το ποιοτικό λάδι, τρίβοντας μικρή ποσότητα ανάμεσα στις παλάμες τους.

Αντίο στη ζάχαρη

Το δεύτερο ελληνικό μυστικό της Μαρίας ήταν η αντικατάσταση της ζάχαρης με φυσικό, θρεπτικό μέλι. Και εδώ, η σεφ έχει ένα απλό και γρήγορο τρικ για να εντοπίσει κανείς το καλό, ανόθευτο μέλι.

Η Ελληνίδα Σεφ ξεσήκωσε το κοινό της εκπομπής, ενώ κέρδισε μια αγκαλιά από την παρουσιάστρια, που αποκάλυψε πως είναι κατά το ένα τέταρτο Ελληνίδα. Από τις προτάσεις της δεν παρέλειψε βέβαια στο ξακουστό σε όλο τον κόσμο ελληνικό γιαούρτι.

Δείτε το απολαυστικό απόσπασμα:

https://www.facebook.com/ReadThePappasPost/videos/2484866594887791/

Η Μαρία Λόη διατηρεί εδώ και χρόνια ένα εστιατόριο στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Ναύπακτο. Το μικρό εστιατόριο βρίσκεται πάνω στο ενετικό λιμάνι της πόλης και αποτελεί σημείο συνάντησης για τους λάτρεις του καλού φαγητού, που το επισκέπτονται από όλη την Ελλάδα.