Mελιτζάνες παπουτσάκια: Η συνταγή του Βασίλη Καλλίδη για ένα πετυχημένο πιάτο
Διατροφή

Mελιτζάνες παπουτσάκια: Η συνταγή του Βασίλη Καλλίδη για ένα πετυχημένο πιάτο

Mελιτζάνες παπουτσάκια: Η συνταγή του Βασίλη Καλλίδη για ένα πετυχημένο πιάτο

Ένα από τα αγαπημένα καλοκαιρινά φαγητά

Μελιτζάνες παπουτσάκια έφτιαξε ο Βασίλης Καλλίδης και έδωσε δύο εκδοχές στο “Πρωινό” για το πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις μελιτζάνες, όπως θα δείτε και στο βίντεο με τις  οδηγίες του.

Υλικά

6 μελιτζάνες φλάσκες, μεσαίου μεγέθους

1 πιπεριά ψιλοκομμένη

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 σκ σκόρδο ψιλοκομμένη

7-8 κλαράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος

2 ντομάτες στον τρίφτη

αλάτι και πιπέρι

6 κ.σ. ελαιόλαδο

2 φλ σπορέλαιο

 Για τη μπεσαμέλ

1 λίτρο γάλα

3 κ.σ. βούτυρο

4 κ.σ. αλεύρι

2 φλ τυρί τριμμένο

1 αυγό

λίγο μοσχοκάρυδο

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση. Τις τηγανίζουμε στο σπορέλαιο και τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί και τις σκάβουμε λίγο με ένα πιρούνι. Πασπαλίζουμε με λίγο αλατοπίπερο.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τον κιμά μαζί με το λάδι και το σκόρδο για 7-8 λεπτά.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, την πιπεριά και το αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά.

Κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες.

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε απαλά.

Βάζουμε το γάλα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε απαλά για 5-6 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα. Προσθέτουμε τα αυγά, το τυρί , το μοσχοκάρυδο, το αυγό και το αλατοπίπερο.

Καλύπτουμε με τη μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με λίγο τυρί εάν θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 50 λεπτά. Καλή σας όρεξη.

https://www.youtube.com/watch?v=cJ4N7z-1ShI