Πασχαλινά κουλουράκια: Η συνταγή του Βασίλη Καλλίδη
Διατροφή

Πασχαλινά κουλουράκια: Η συνταγή του Βασίλη Καλλίδη

Πασχαλινά κουλουράκια: Η συνταγή του Βασίλη Καλλίδη

Μυρωδάτα και βουτυράτα κουλούρια

Τη δική του συνταγή για μυρωδάτα πασχαλινά κουλουράκια έδωσε ο Βασίλης Καλλίδης στο “Πρωινό”.

Τα υλικά του είναι απλά:

  • 1/2 κιλό βούτυρο αγελάδος
  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 1 ποτηράκι του καφέ κονιάκ
  • 1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
  • 1 ποτήρι φρέσκια πορτοκαλάδα
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1,5 κιλό αλεύρι

https://streamable.com/w7e05p

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε το φρέσκο βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ να αφρατέψουν, περίπου 7-8 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τελευταία το αλεύρι. Ζυμώνουμε με το χέρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
  • Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα βουτάμε σε λευκή ζάχαρη.
  • Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.

Και ιδού το βίντεο με την εκτέλεση και τις συμβουλές του σεφ για την επιτυχία τους:

https://streamable.com/3xw0ud