Τα εστιατόρια μπορεί να έκλεισαν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να απολαύσουμε πιάτα γευστικά και ενίοτε πιο εξεζητημένα σαν και αυτά που θα δοκιμάζαμε στα καλύτερα ρεστοράν.

Ο Χάρης Μπονάνος αφουγκράστηκε τα «θέλω» μας κι ετοίμασε μία λαχταριστή σπαλομπριζόλα με πουρέ καρότου και πιπεράτη σάλτσα θυμαριού που θα λατρέψετε – ιδανική και για τα γιορτινά τραπέζια που έρχονται σε λίγο καιρό.

Υλικά

2 μπριζόλες χοιρινές (σπαλομπριζόλες)

Για τη μαρινάδα

ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ. γλ. πάπρικα γλυκιά
1 φύλλο δάφνης
φρέσκο θυμάρι
αλάτι
πιπέρι

Για τη σάλτσα

150 ml κόκκινο κρασί
100 γρ. βούτυρο
200 ml ζωμός βοδινό
1 κ. σ. Μουστάρδα
1 κ.σ. Μέλι
αλάτι
φρέσκο πιπέρι

Για τον πουρέ καρότου

10 καρότα
ζωμός λαχανικών 500 ml
8 γρ. βούτυρο αγελαδινό
αλάτι
πιπέρι