Τα εστιατόρια μπορεί να έκλεισαν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να απολαύσουμε πιάτα γευστικά και ενίοτε πιο εξεζητημένα σαν και αυτά που θα δοκιμάζαμε στα καλύτερα ρεστοράν.
Ο Χάρης Μπονάνος αφουγκράστηκε τα «θέλω» μας κι ετοίμασε μία λαχταριστή σπαλομπριζόλα με πουρέ καρότου και πιπεράτη σάλτσα θυμαριού που θα λατρέψετε – ιδανική και για τα γιορτινά τραπέζια που έρχονται σε λίγο καιρό.
Υλικά
2 μπριζόλες χοιρινές (σπαλομπριζόλες)
Για τη μαρινάδα
ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ. γλ. πάπρικα γλυκιά
1 φύλλο δάφνης
φρέσκο θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα
150 ml κόκκινο κρασί
100 γρ. βούτυρο
200 ml ζωμός βοδινό
1 κ. σ. Μουστάρδα
1 κ.σ. Μέλι
αλάτι
φρέσκο πιπέρι
Για τον πουρέ καρότου
10 καρότα
ζωμός λαχανικών 500 ml
8 γρ. βούτυρο αγελαδινό
αλάτι
πιπέρι