Street food: Τι άλλο μπορείς να φας στην Αθήνα εκτός από σουβλάκι;
Διατροφή

Street food: Τι άλλο μπορείς να φας στην Αθήνα εκτός από σουβλάκι;

Street food: Τι άλλο μπορείς να φας στην Αθήνα εκτός από σουβλάκι;

Η πιο hot urban τάση που έχει καταλάβει την Αθήνα είναι το street food. Βεβαίως, πώς γίνεται να γίνει τάση κάτι που υπάρχει ήδη στην κουλτούρα μας; Δηλαδή στη χώρα που εξυμνεί το απόλυτο street food, το σουβλάκι, κάθε άλλη τάση θα φαινόταν ασήμαντη. Και όμως, οι Αθηναίοι τολμούν, δοκιμάζουν και δέχονται πολλές προτάσεις που γίνονται στο κέντρο της πόλης. Έτσι σε μια βόλτα σας στην πόλη θα ανακαλύψετε πολλά είδη street food για κάθε γούστο, κάθε τσέπη και σχεδόν από κάθε μέρος του κόσμου. Ας δούμε, λοιπόν, τι είναι αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.

Φαλάφελ

Τα φαλάφελ ήρθαν για να μείνουν! Το κέντρο της Αθήνας είναι γεμάτο γωνιές που μπορείτε να απολαύσετε αυτόν τον τραγανό κεφτέ από ρεβίθι, σερβιρισμένο σε πίτα με χούμους συνήθως και λαχανικά. Ο κόσμος κάνει ουρά στους Falafellas στην Αιόλου, υπάρχουν όμως και το Falafel House (Αθηνάς) και το Feyrouz (Αιόλου) καθώς και το Not Just Falafel για να γευτεί φαλάφελ και όχι μόνο!

https://www.facebook.com/NotJustFalafel/posts/2222172991149274

Γεύσεις Ανατολής

Τα κεμπαμπτζίδικα μέχρι πρότινος ξεφύτρωναν σαν μανιτάρια, όμως στο κέντρο της Αθήνας οι αυθεντικά πολίτικες γεύσεις σπανίζουν. Μια δοκιμή θα σας πείσει στο “Πέρα” στην Αιόλου καθώς οι ιδιοκτήτες του είναι Πολίτες και σερβρίρουν πεντανόστιμες συνταγές της Πόλης.

https://www.facebook.com/perastreetfood/posts/1233486803455299:0

Ανατολή όμως δεν είναι μόνο η Τουρκία! Στα Εξάρχεια θα βρείτε τη Folia, ένα έθνικ εστιατόριο που σερβίρει αφγανικές νοστιμιές, έτσι για να τιμήσετε και αυτό το κάτι διαφορετικό στη βόλτα σας.

https://www.facebook.com/foliamikri/posts/1702993626423781

Ελληνικό street food

Δε γίνεται να κατεβείτε στην Αθήνα, να είναι μεσημεράκι και να μην τιμήσετε το τυπικό ελληνικό street food, την τυρόπιτα και το κουλούρι. Στην οδό Βουλής στεγάζεται εδώ και δεκαετίες το Άριστον-όνομα και πράμα. Το διάσημο τυροπιτάδικο της Αθήνας που θα σας σπάσει τη μύτη με την κουρού του.

Αν πάλι είστε του σουσαμιού, στην Αγίου Μάρκου υπάρχει ένα από τα καταστήματα της αλυσίδας “Οι Κουλουράδες” για να γευτείτε τραγανό σησαμένιο κουλούρι σε πολλές εκδοχές.

Κοτόπουλο

Οι νέες προτάσεις πραγματικά μας εκπλήσσουν πολλές φορές με την ευρηματικότητά τους. Έτσι και για εσάς που αγαπάτε τις βάφλες, αλλά θα θέλατε να τις δοκιμάσετε αλμυρές, υπάρχει ο Bobos στην οδό Περικλέους που σας σερβίρει τραγανές βάφλες με τραγανό κοτόπουλο και πολλές σος.

https://www.facebook.com/Boboschickenandwaffles/posts/258725251322316

Το κρέας αλλιώς

Burgerάδικα και σουβλατζίδικα θα βρείτε αρκετά στην Αθήνα. Αυτό που μας τράβηξε το μάτι όμως είναι η πρόταση του The Salty Pig στην Ιπποκράτους που σερβίρει κομμάτια κρέατος, καπνισμένα στο καπνιστήριο του μαγαζιού και σερβιρισμένα σε μοναδικά σάντουιτς.

https://www.facebook.com/TheSaltyPigAthens/posts/583400278756535