Τι θα κάνεις με τα περισσεύματα του γιορτινού τραπεζιού; Η Κατερίνα Λένη σου έχει τη συνταγή για την τέλεια σκεπαστή!
Διατροφή

Τι θα κάνεις με τα περισσεύματα του γιορτινού τραπεζιού; Η Κατερίνα Λένη σου έχει τη συνταγή για την τέλεια σκεπαστή!

Τι θα κάνεις με τα περισσεύματα του γιορτινού τραπεζιού; Η Κατερίνα Λένη σου έχει τη συνταγή για την τέλεια σκεπαστή!

Δείτε την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο

Η Κατερίνα Λένη ετοιμάζει στην εκπομπή «Super Κατερίνα» σκεπαστή πίτα με το κρέας που… περίσσεψε από το γιορτινό τραπέζι.

Για τη ζύμη θα χρειαστούμε:

1 kg. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
1 αυγό ολόκληρο
5 κ.σ. γάλα χλιαρό
5 κ.σ. ηλιέλαιο
300 – 400 ml. νερό χλιαρό (όσο πάρει)

Για τη γέμιση:

1 kg. κρέας που περίσσεψε ξεψαχνισμένο (γαλοπούλα, κοτόπουλο, χοιρινό…)
400 – 500 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα
2 βάζα πέστο κόκκινο ή πράσινο
Βούτυρο για επάλειψη

Δείτε την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο: