Διατροφή

Βασίλης Καλλίδης: Η εξωτική του συνταγή για μπουκιές κοτόπουλου με γάλα καρύδας

Βασίλης Καλλίδης: Η εξωτική του συνταγή για μπουκιές κοτόπουλου με γάλα καρύδας

Αρωματικό μπασμάτι το συνοδευτικό

Mια εξωτική και εύκολη συνταγή για κοτόπουλο έκανε ο Βασίλης Καλλίδης στο “Πρωινό”.

Ιδιαίτερα αρωματική αλλά και με υφή που θα θυμίσει κοτόπουλο αλά κρεμ, έφτιαξε μπουκιές με γάλα καρύδας και μπασμάτι.

Υλικά

  • 700 γρ στήθος κοτόπουλου
  • 1 κονσέρβα γάλα καρύδας
  • 1 «δάχτυλο» ginger σε μπαστουνάκια
  • 2 κρεμμύδι σε φετάκια
  • χυμός από 2 λάιμ
  • 7-8 κλαράκια κόλιανδρος ψιλοκομμένος
  • 3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • για το ρύζι:
  • 2 φλιτζ. μπασμάτι
  • 4 φλιτζ. νερό
  • 4 καρότα περασμένα στο multi
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το ginger και περιχύνουμε με το γάλα καρύδας.

Προσθέτουμε το χυμό λάιμ, τον κόλιανδρο και το αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.

Πλένουμε καλά το ρύζι και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το κρύο νερό.

Προσθέτουμε το αλάτι, το τριμμένο καρότο και σιγοβράζουμε για 12 λεπτά.

Αφήνουμε το ρύζι να σταθεί στην κατσαρόλα για ακόμα 10 λεπτά εκτός φωτιάς.

Δείτε το βίντεο με τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής:

https://streamable.com/aoftnj

Exit mobile version