Βασίλης Καλλίδης: Η συνταγή για το λαχταριστό αρνάκι με κεφαλοτύρι και ρύζι που έφτιαξε
Διατροφή

Βασίλης Καλλίδης: Η συνταγή για το λαχταριστό αρνάκι με κεφαλοτύρι και ρύζι που έφτιαξε

Βασίλης Καλλίδης: Η συνταγή για το λαχταριστό αρνάκι με κεφαλοτύρι και ρύζι που έφτιαξε

Μια πρόταση... φούρνου

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για αρνάκι έδωσε στο “Πρωινό” ο Βασίλης Καλλίδης.

Έφτιαξε λοιπόν αρνάκι στον φούρνο μαρινάτο με κεφαλοτύρι, ρύζι, καρότα και λεμονάτες πατάτες.

Υλικά

  • 2,5 κιλά αρνάκι, σπάλα ή μπούτι σε μερίδες
  • 1,5 κιλό πατάτες καθαρισμένες
  • 1,5 φλ. ρύζι για πιλάφι
  • 400 γρ. κεφαλοτύρι
  • 1 ποτήρι κρασί
  • 2 λεμόνια
  • 8 καρότα σε ροδέλες
  • 7/8 κλαράκια άνηθος
  • 4 σκ. σκόρδο τριμμένο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 γερή πρέζα ρίγανη
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι 

Εκτέλεση

Μαρινάρουμε το αρνάκι όλο το βράδυ με το σκόρδο και το αλατοπίπερο και το κρασί. Στρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί με αλουμινόχαρτο και αντικολλητικό χαρτί. Αραδιάζουμε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες σε ένα ταψί, γύρω-γύρω. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε το μισό λάδι και τη μουστάρδα.

Στο κέντρο αραδιάζουμε τα καρότα, τον άνηθο και το ρύζι. Βάζουμε από πάνω το κατσικάκι καλά πασπαλισμένο με αλατοπίπερο. Περιχύνουμε με τον χυμό από τα λεμόνια και ραντίζουμε όλο το φαΐ με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 1 φλ. ζεστό νερό.

Βάζουμε πάνω στο κρέας το κεφαλοτύρι. Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 250 βαθμούς για 30 λεπτά και στους 190 βαθμούς για δύο ώρες και 30 λεπτά.

https://streamable.com/0v74x6

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής: