8 οικιακά κόλπα που θα σας λύσουν τα χέρια!
Life

8 οικιακά κόλπα που θα σας λύσουν τα χέρια!

8 οικιακά κόλπα που θα σας λύσουν τα χέρια!

Οι εναλλακτικές λύσεις για το σπίτι για προβλήματα όπως οι λεκέδες και οι άσχημες οσμές

Ένα μόνο κόλπο καθαρισμού μπορεί να σας σώσει από μεγάλη ταλαιπωρία. Δεν θα σας ενδιέφερε να γνωρίζετε τις εναλλακτικές λύσεις για το σπίτι για προβλήματα όπως οι λεκέδες και οι άσχημες οσμές;

#1 Μετρήστε τις μερίδες του φαγητού με το χέρι σας

Αν δεν έχετε ζυγαριά , δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, μπορείτε να το κάνετε με τα χέρια σας. 2 χούφτες ισοδυναμούν με 1 φλιτζάνι, μια μεζούρα δακτύλου είναι 1 κουταλάκι του γλυκού και 1 κουταλιά της σούπας είναι από την άκρη του αντίχειρά σας μέχρι τη βάση του.

#2 Χρησιμοποιήστε δύο κουβάδες όταν καθαρίζετε το πάτωμα

Εάν θέλετε να επιταχύνετε μια όχι και τόσο διασκεδαστική διαδικασία, τότε διπλασιάστε τους κουβάδες. Γεμίστε τον πρώτο με καθαρό νερό και αφήστε τον δεύτερο άδειο. Αδειάστε το βρώμικο νερό στον δεύτερο κάδο και το νερό στον πρώτο θα παραμείνει καθαρό. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα χρειάζεται να τρέχετε πέρα δώθε για να αλλάξετε το νερό και, επιπλέον, δεν θα απλώσετε βρωμιά τριγύρω.

#3 Το λευκό ξύδι εξαφανίζει τους επίμονους λεκέδες στα πιατικά

Γεμίστε την κούπα σας με ξύδι και νερό σε ίσες αναλογίες. Αφήστε το να μουλιάσει για λίγα λεπτά, στη συνέχεια τρίψτε την κούπα σας καλά και ξεπλύνετε τα πάντα με ζεστό νερό. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγο αλάτι για καλύτερα αποτελέσματα.

#4 Ψεκάστε αποσμητικό ή μαλακτικό σε λαμπτήρες

Αν θέλετε το δωμάτιό σας να έχει ένα ευχάριστο άρωμα όλη την ημέρα, δοκιμάστε να εφαρμόσετε λίγο αποσμητικό σε μια δροσερή λάμπα. Αργότερα, όταν ανάψετε τα φώτα, η λάμπα θα ζεσταθεί και θα διασκορπίσει τη μυρωδιά σε όλο το δωμάτιο.

#5 Χρησιμοποιήστε λάδι για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα αυτοκόλλητων

Αυτά μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα με λάδια και πιστεύεται ότι το λάδι καρύδας είναι εξαιρετικό για τέτοια πράγματα. Πριν κάνετε ένα καλό τρίψιμο στο βάζο σας, αφήστε το να μουλιάσει για λίγα λεπτά σε ζεστό νερό, στη συνέχεια τρίψτε με λίγο λάδι στην ετικέτα και αφήστε το εκεί για 10 λεπτά. Αργότερα τρίψτε το λάδι μαζί με την κόλλα.

#6 Χρησιμοποιήστε πλαστικά καλαμάκια για να κάνετε τα λουλούδια να στέκονται ίσια

Τα λουλούδια αναπόφευκτα θα μαραθούν μετά από λίγες μέρες. Για να αποφύγετε αυτό, χρησιμοποιήστε πλαστικά καλαμάκια ως στήριγμα. Τοποθετήστε τα γύρω από τα στελέχη ή ακόμα και δέστε τα λουλούδια στα καλαμάκια προσεκτικά. Με αυτόν τον τρόπο, εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση στο νερό και να παραμένουν όρθια.

#7 Βάλτε κανέλα για να εξαφανίσετε τις δυσάρεστες οσμές από την ηλεκτρική σκούπα

Εάν μετά το σκούπισμα το δωμάτιό σας μυρίζει απαίσια, ο λόγος μπορεί να βρίσκεται στην ηλεκτρική σας σκούπα. Για να εξαφανίσετε τη δυσάρεστη μυρωδιά, βάλτε μισή κουταλιά της σούπας κανέλα στη σακούλα σκόνης. Μετά από αυτό, ενεργοποιήστε την ηλεκτρική σκούπα. Όχι μόνο το δωμάτιό σας θα γεμίσει με ωραίο άρωμα, αλλά θα προστατεύεται και από επιβλαβή βακτήρια.

#8 Αφαιρέστε τους λεκέδες από το λάδι με παιδική πούδρα

Αφαιρέστε το περιττό λάδι και απλώστε αμέσως λίγη βρεφική πούδρα στους λεκέδες. Αφήστε το να δράσει για 30 λεπτά και τρίψτε τη σκόνη με τα δάχτυλά σας ή με ένα κουτάλι.