Ιαπωνία: Ρομπότ υποδέχονται ασθενείς με ελαφρά συμπτώματα κορονοϊού σε ξενοδοχεία του Τόκιο
Περίεργα

Ιαπωνία: Ρομπότ υποδέχονται ασθενείς με ελαφρά συμπτώματα κορονοϊού σε ξενοδοχεία του Τόκιο

Ιαπωνία: Ρομπότ υποδέχονται ασθενείς με ελαφρά συμπτώματα κορονοϊού σε ξενοδοχεία του Τόκιο

Για να φύγει το βάρος από το νοσηλευτικό προσωπικό

Ιδιαίτερο καλωσόρισμα περιμένει ασθενείς με Covid-19 που παρουσιάζουν ελαφρά συμπτώματα και πρόκειται να φιλοξενηθούν σε διάφορα ξενοδοχεία του Τόκιο, αφού η υποδοχή τους γίνεται από… ρομπότ.

Η Ιαπωνία χρησιμοποιεί ξενοδοχεία για τη φιλοξενία ασθενών με πολύ ελαφρά συμπτώματα σε μια προσπάθεια να ελαφρύνει το βάρος για το νοσηλευτικό προσωπικό. Έτσι πολλές είναι οι ξενοδοχειακές μονάδες που χρησιμοποιούν ρομπότ για να υποδεχτούν τους επισκέπτες τους.

Για παράδειγμα σε ένα ξενοδοχείο τους ασθενείς υποδέχεται ο Pepper ένα ρομπότ που λόγω των περιστάσεων φορά προστατευτική μάσκα.

“Σας παρακαλώ, να φοράτε μάσκα στους εσωτερικούς χώρους”, συμβουλεύει το ρομπότ. “Εύχομαι να αναρρώσετε το συντομότερο δυνατόν”.

Ο Pepper δεν είναι το μοναδικό ρομπότ σε υπηρεσία στο ξενοδοχείο αυτό που βρίσκεται στην περιοχή Ριογκόκου του Τόκιο. Ένα ακόμα ρομπότ χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό διαφόρων χώρων του ξενοδοχείου, μεταξύ αυτών και των πιο επικίνδυνων ’κόκκινων ζωνών’, στις οποίες το προσωπικό έχει περιορισμένη πρόσβαση.

Σε μια προσπάθεια να μην επιβαρυνθεί περισσότερο το υγειονομικό της σύστημα, η Ιαπωνία έχει δεσμεύσει πάνω από 10.000 δωμάτια ξενοδοχείων σε όλη τη χώρα για τη φιλοξενία ασθενών με ελαφρά συμπτώματα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Το ξενοδοχείο στην περιοχή Ριογκόκου, όπου οι ασθενείς θα αρχίσουν να έρχονται αργότερα σήμερα, μπορεί να φιλοξενήσει έως 300 ανθρώπους. Δύο νοσηλευτές θα βρίσκονται διαθέσιμοι στο ξενοδοχείο σε 24ωρη βάση, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρχει και γιατρός.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ