Λονδίνο: Γυναίκα έπαιζε βιολί ενώ της αφαιρούσαν όγκο από τον εγκέφαλο
Περίεργα

Λονδίνο: Γυναίκα έπαιζε βιολί ενώ της αφαιρούσαν όγκο από τον εγκέφαλο

Λονδίνο: Γυναίκα έπαιζε βιολί ενώ της αφαιρούσαν όγκο από τον εγκέφαλο

Η απίστευτη στιγμή του χειρουργείου - Γιατί το έκανε;

Κάτι απίστευτο σκέφτηκε να κάνει μία γυναίκα στη Βρετανία, την ώρα που οι γιατροί της αφαιρούσαν έναν όγκο από τον εγκέφαλο.

Η 53χρονη Ντάγκμαρ Τέρνερ υπεβλήθη σε επέμβαση στον εγκέφαλο σε νοσοκομείο του Λονδίνου και έπαιζε βιολί καθ’ όλη τη διάρκεια προκειμένου οι χειρουργοί να εντοπίσουν την ακριβή ζώνη της επέμβασης και να διατηρήσουν την ικανότητά της να κινεί το αριστερό της χέρι και να μην χρειασθεί να εγκαταλείψει τη μουσική.

Η πρώην σύμβουλος επιχειρήσεων από τη Νήσο Γουάιτ, έπαιζε βιολί καθ’ όλη τη διάρκεια της επέμβασης για την αφαίρεση του όγκου στον εμπρόσθιο λοβό, μία περιοχή που ελέγχει την ακρίβεια των κινήσεων στο αριστερό της χέρι, όπως ανακοίνωσε το νοσοκομείο King’s Collage του Λονδίνου.

Για την ακρίβεια, οι χειρουργοί χρησιμοποίησαν μία τεχνική που τους επιτρέπει να εντοπίζουν με ακρίβεια και σε πραγματικό χρόνο τις ζώνες του εγκεφάλου που ευθύνονται για την κίνηση των χεριών, έτσι ώστε αυτή να μην επηρεασθεί από την αφαίρεση του όγκου.

Χαρτογράφησαν πρώτα τον εγκέφαλό της

Ο καθηγητής Νευροχειρουργικής του νοσοκομείου, Κεϊούμαρς Ασκάν πρότεινε να χαρτογραφηθεί πρώτα ο εγκέφαλός της Τέρνερ, κατόπιν να ανοίξουν το κρανίο και να την αφήσουν να παίζει κατά τη διάρκεια της αφαίρεσης του όγκου.

«Για πρώτη φορά επιτρέψαμε σε ασθενή να παίζει ένα μουσικό όργανο. Κατορθώσαμε να αφαιρέσουμε το 90% του όγκου, συμπεριλαμβανομένων και των ύποπτων για επιθετική δραστηριότητα περιοχών, ενώ διατηρήθηκε η πλήρης λειτουργία του αριστερού της χεριού», δήλωσε.

«Η ιδέα να χάσω τη δυνατότητα να παίζω μου ράγιζε την καρδιά. Το βιολί είναι το πάθος μου, παίζω από 10 ετών», τόνισε η Τέρνερ, η οποία διαγνώσθηκε το 2013 με όγκο στον εγκέφαλο, ο οποίος εξελίσσονταν αργά.

Το βίντεο των Guardian News:

Πηγή: ΑΠΕ