Περίεργα

Πουλήθηκε το μοναδικό δαχτυλίδι φτιαγμένο από ένα διαμάντι

Πουλήθηκε το μοναδικό δαχτυλίδι φτιαγμένο από ένα διαμάντι

Σε δημοπρασία του Sotheby’s κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Design του Μαϊάμι του 2018, πωλήθηκε ένα πολύ ιδιαίτερο διαμαντένιο δαχτυλίδι που σχεδίασαν ο παγκοσμίως φημισμένος σχεδιαστής Marc Newson και ο απερχόμενος επικεφαλής σχεδιαστής της Apple, Sir Jony Ive.

Ανώνυμος αγοραστής το απέκτησε, καταβάλλοντας το ποσό των 256.250 δολαρίων.

Το δαχτυλίδι θα κατασκευάζετο από ένα ενιαίο διαμάντι, και θα προσαρμοζόταν στις διαστάσεις που επιθυμούσε ο ιδιοκτήτης του.

Το δαχτυλίδι είναι πλέον έτοιμο και συνιστά ορόσημο στην ιστορία της βιομηχανίας διαμαντιών, καθώς είναι το πρώτο δαχτυλίδι που είναι εξ’ ολοκλήρου φτιαγμένο από διαμάντι και μπορεί να φορεθεί!

Κόπηκε από μία και μόνη αδαμάντινη πέτρα, η οποία κατασκευάστηκε στην αμερικανική εταιρία Diamond Foundry.

Η κατασκευή πραγματοποιήθηκε με χρήση αντιδραστήρα πλάσματος και με μια επιστημονική διαδικασία για τη δημιουργία της αδαμάντινης πέτρας μέσω ελέγχου ατόμων.

Μέσω αυτής της διαδικασίας πέτυχαν τη δημιουργία μιας αδαμάντινης πέτρας αρκετά μεγάλης ώστε να κοπεί το περίτεχνο δαχτυλίδι χωρίς να απαιτούνται μεταλλικά μέρη.

Κατασκευάστηκε ειδικά για τον RED, ένα οργανισμό αφοσιωμένο στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για το HIV/AIDS και στη συγκέντρωση χρημάτων για την αντιμετώπισή του.

Η δημοπρασία έγινε πέρυσι, στο πλαίσιο του τρίτου ετήσιου event της RED.

H γενική διευθύντρια του RED, Jenifer Lolito, δήλωσε σχετικά:  “Aυτό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό δαχτυλίδι.

Είναι ένα αντικείμενο απόλυτης ομορφιάς και βιωσιμότητας, το οποίο πρόκειται να σώσει ζωές.

Είμαστε τόσο ευγνώμονες στον Jony τον Marc και την Diamond Foundry που προσέφεραν  εξαιρετικό design και τέχνη για να βοηθήσουν να δοθεί τέρμα στο AIDS.”

Πηγή: ΑΠΕ

Exit mobile version