Έρευνα: Οι σκύλοι καταλαβαίνουν τελικά  τον ανθρώπινο λόγο!
Viral

Έρευνα: Οι σκύλοι καταλαβαίνουν τελικά τον ανθρώπινο λόγο!

Έρευνα: Οι σκύλοι καταλαβαίνουν τελικά  τον ανθρώπινο λόγο!

"Βομβαρδίστε" τους με γλυκόλογα - Θα τους αρέσει!

Όσοι έχουν κατοικίδιο σκύλο, είναι πολύ απίθανο να μην έχουν “συνομιλήσει” μαζί του κάποια στιγμή στον κοινό τους βίο.

Είτε πρόκειται για γλυκόλογα και χάδια απέναντί τους, είτε απλά για να εκφράσουν το παράπονο της δύσκολης μέρας που πέρασαν, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σκύλων συνηθίζουν να βλέπουν στο κατοικίδιό τους έναν φίλο, γι΄αυτό και του “ανοίγονται” με ευκολία, χωρίς βέβαια να γνωρίζουν αν όσα λένε, γίνονται αντιληπτά.

Μέχρι τώρα!

Αφού μια νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο Eötvös Loránd της Ουγγαρίας έρχεται να αλλάξει αυτά που ξέραμε ως τώρα για τους τετράποδους φίλους μας!

Η ομάδα συμπεριφορικής έρευνας σκύλων Family Dog Project στη Βουδαπέστη πραγματοποίησε μαγνητικές εγκεφάλων σε 13 σκύλους, ενώ άκουγαν λέξεις. Το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι έπρεπε να είναι ακίνητοι για 8 λεπτά, πράγμα που έκαναν κάθε φορά που τους επαινούσαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Τα στοιχεία που προέκυψαν από το πείραμα, έδειξαν ότι οι σκύλοι όχι μόνο αντιλαμβάνονται τον τόνο του ανθρώπινου λόγου, αλλά καταλαβαίνουν και λέξεις, όπως ακριβώς κάνουν οι άνθρωποι.

Οι σκύλοι χρησιμοποιούν το δεξιό ημισφαίριο του εγκεφάλου για να επεξεργάζονται τη γλώσσα και το αριστερό για να αναλύουν τον τόνο, ενώ η εγκεφαλική τους δραστηριότητα έδειξε ακόμη, ότι πράγματι μπορούν να ξεχωρίσουν τη σημασία ευδιάκριτων λέξεων και του ήχου τους.

Τι καλύτερα νέα από αυτά για τους απανταχού φιλόζωους, αφού επιβεβαιώθηκε και επιστημονικά πια, ότι όχι μόνο μπορούν να επικοινωνούν με τους χνουδωτούς τους φίλους, αλλά και ότι γίνονται αντιληπτοί σε μεγάλο μέρος από αυτούς.

Άρα την επόμενη φορά που θα θελήσετε να εκφραστείτε στον σκύλο σας, μη διστάσετε, αφού τώρα πια ξέρετε πως θα σας καταλάβει και σίγουρα θα χαρεί πολύ να σας ακούσει να του μιλάτε!